Naslovna Politika Poverenik organizuje skup povodom obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna

Poverenik organizuje skup povodom obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna

3 minuta za čitanje
0
330
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Beograd, 21. septembar 2018.  – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti organizuje skup povodom obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

Skup će se održati u petak, 28. septembra 2018, od 11.00 do 14.00 časova u svečanoj sali Kluba poslanika, u Ulici Tolstojeva 2, u Beogradu.
        

Međunarodni dan prava javnosti da zna u Srbiji se od 2006. godine obeležava sa ciljem da inspiriše sve organe vlasti da poboljšaju transparentnost svog rada i saradnju sa građanima, a građane ohrabri da ostvare svoje pravo na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i da percepiraju organe vlasti kao svoje partnere.

Povodom obeležavanja ovog dana, tradicionalno se uručuju priznanja predstavnicima organa javnih vlasti koji su se u proteklih godinu dana istakli u afirmisanju prava javnosti na slobodan pristup informacijama, kao osnovnog ljudskog prava i jednog od fundamentalnih principa dobre uprave.

Na skupu će biti predstavljena Publikacija VII- „Stavovi i mišljenja Poverenika“.

Priznanje se dodeljuje i državnom organu za najbolji informator o radu, odabranom na javnom konkursu. Žiri koji dodeljuje ova priznanja sastoji se od uglednih stručnjaka u oblasti slobodnog pristupa informacijama-predstavnika univerziteta, udruženja građana i profesionalnih udruženja medijskih poslenika.

Zainteresovani za učešće svoje prisustvo mogu potvrditi do utorka, 25. septembra 2018. godine na imejl: milica.jelic@poverenik.rs, ili na telefon +381/(0)11-3408910. 

Poverenik i ove godine organizuje skup u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, Nezavisnim udruženjem novinara Srbije, Udruženjem novinara Srbije i Koalicijom nevladinih organizacija za slobodu pristupa informacijama.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Slovenački premijer želi drugi blok nuklearne centrale Krško

Ljubljana, 23. avgust 2019. – Slovenački premijer Marjan Šarec založio se za izgradn…