Naslovna Politika Poverenik organizuje skup povodom obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna

Poverenik organizuje skup povodom obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna

3 min read
0
278
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Beograd, 21. septembar 2018.  – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti organizuje skup povodom obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

Skup će se održati u petak, 28. septembra 2018, od 11.00 do 14.00 časova u svečanoj sali Kluba poslanika, u Ulici Tolstojeva 2, u Beogradu.
        

Međunarodni dan prava javnosti da zna u Srbiji se od 2006. godine obeležava sa ciljem da inspiriše sve organe vlasti da poboljšaju transparentnost svog rada i saradnju sa građanima, a građane ohrabri da ostvare svoje pravo na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i da percepiraju organe vlasti kao svoje partnere.

Povodom obeležavanja ovog dana, tradicionalno se uručuju priznanja predstavnicima organa javnih vlasti koji su se u proteklih godinu dana istakli u afirmisanju prava javnosti na slobodan pristup informacijama, kao osnovnog ljudskog prava i jednog od fundamentalnih principa dobre uprave.

Na skupu će biti predstavljena Publikacija VII- „Stavovi i mišljenja Poverenika“.

Priznanje se dodeljuje i državnom organu za najbolji informator o radu, odabranom na javnom konkursu. Žiri koji dodeljuje ova priznanja sastoji se od uglednih stručnjaka u oblasti slobodnog pristupa informacijama-predstavnika univerziteta, udruženja građana i profesionalnih udruženja medijskih poslenika.

Zainteresovani za učešće svoje prisustvo mogu potvrditi do utorka, 25. septembra 2018. godine na imejl: milica.jelic@poverenik.rs, ili na telefon +381/(0)11-3408910. 

Poverenik i ove godine organizuje skup u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, Nezavisnim udruženjem novinara Srbije, Udruženjem novinara Srbije i Koalicijom nevladinih organizacija za slobodu pristupa informacijama.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

EU ima priliku da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Prag, 20. februar 2019. – Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapa…