Naslovna Društvo Poverenik podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Crvenog krsta Medveđa

Poverenik podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Crvenog krsta Medveđa

2 minuta za čitanje
0
176
Poverenik za informacije o javnog značaja u zaštitu podataka o ličnosti

Beograd, 14. oktobar 2019. – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da Crveni krst Medveđa nije obrađivao podatke o ličnosti na način na koji obezbeđuje odgovarajuću zaštitu od neovlašćene ili nezakonite obrade.

Usled toga je 5. septembra neovlašćeno lice pristupilo tim podacima sadržanim u predmetnim evidencijama, načinilo snimak podataka i objavilo ih na društvenoj mreži Instagram.

Poverenik je podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Crvenog krsta Srbije – Crveni krst Medveđa i odgovornog lica u istom pravnom licu.

Na osnovu sprovedenog postupka nadzora, zaključeno je da Crveni krst Srbije – Crveni krst Medveđa podatke o ličnosti sadržane u evidencijama korisnika usluga koje vodi, nije obradio na način koji obezbeđuje odgovarajuću zaštitu, uključujući zaštitu od neovlašćene ili nezakonite obrade, kao i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja primenom odgovarajućih tehničkih, organizacionih i kadrovskih mera, a što je bio dužan da učini“, piše u saopštenju Poverenika.

Na društvenim mrežama u septembru se pojavio snimak na kojem je lider Srpske desnice Miša Vacić obelodanio spiskove korisnika narodne kuhinje u Medveđi, kao i snimke štampanja listića za izbore u toj opštini.

Vaciću je, navodno, spisak korisnika narodne kuhinje ustupljen u Crvenom krstu u Medveđi.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Delić: Gubitak autoriteta i poverenja u Krizni štab omogućio pojavu neprihvatljivih i destruktivnih stavova

Beograd, 02. jul 2020. – Infektolog-hepatolog Dragan Delić izjavio je da su po ukidanju va…