Naslovna Politika Poverenik Šabić pozvao tužioce da ispitaju optužbe vlasti da je špijun

Poverenik Šabić pozvao tužioce da ispitaju optužbe vlasti da je špijun

3 min read
0
189
Rodoljub Šabić

Beograd, 4. oktobar 2018. – Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pozvao je nadležne organe da ispitaju optužbe predstavnika vlasti da on radi za strane obaveštajne službe, ili da saopšte da su optužbe lažne.

" 'Ajmo uvažena koleginice (Zagorka) Dolovac, 'ajmo kolege tužioci! I bez ovakvog dobrog poziva vaš je posao da 'raskrinkate' Poverenika 'špijuna' ili da, u šta sam siguran, nedvosmisleno pokažete javnosti Srbije da u Skupštini sede i lažljivi lupeži", napisao je Šabić na tviteru.


Šabić je to napisao pošto ga je u skupštinskoj raspravi šef poslanika vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović optužio da radi za račun stranih obaveštajnih službi.

Prethodno je nevladina organizacija Transparentnost Srbija ocenila da bi javno tužilaštvo moralo da reaguje na optužbe da poverenik Šabić radi za strane obaveštajne službe, pozivajući se na tvrdnje Martinovića.

"Ova rečenica, u kakvom god kontekstu da je data, bez obzira na upitan oblik, predstavlja optužbu da je visoki državni funkcioner, koga je izabrala Narodna skupština, počinio teško krivično delo", navela je Transparentnosti i dodala da je preširoko određen imunitet poslanika jedan od razloga zbog kojeg se ne pridaje veliki značaj istinitosti njihovih izjava.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

EU ima priliku da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Prag, 20. februar 2019. – Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapa…