Naslovna Borba protiv korupcije Požarevac: Šta je kvalifikacija da neko bude u telu za praćenje primene LAP-a za borbu protiv korupcije?

Požarevac: Šta je kvalifikacija da neko bude u telu za praćenje primene LAP-a za borbu protiv korupcije?

2 min read
0
318
lobiranje

Požarevac, 10. jul 2018. – Pred Višim sudom u Požarevcu nastavljen je parnični postupak po tužbi građanina Ljubomira Jacića protiv Grada Požarevca, kojom traži da se poništi rešenje o obrazovanju LAF-a.

Svedočili su članovi komisije, Ankica Hinić, Andrijana Maksimović, Ivana Perišić i Marko Dmitrović.

Kako prenosi Boom 93, upitno je koliko se prilikom izbora članova tela za praćenje Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije (LAF) u Požarevcu vodilo računa o kriterijumima, odnosno koliko je predlog koji je usvojila lokalna skupština bio posledica diskrecione ocene članova komisije koja je vršila izbor kandidata.

Podsećamo, Jacić je bio jedan od kandidata za komisiju koji nije izabran u ovo telo. Postupak pred Višim sudom bi trebalo da se okonča početkom septembra.

Ljubomir Jacić smatra da je kao kandidat oštećen jer se ’’iz zapisnika komisije ne vide kriterijumi po kojima nije izabran u telo, odnosno kriterijumi po kojima je data prednost drugim kandidatima’’.

Postupak po Jacićevoj tužbi trebalo bi  da bude okončan 4.septembra, kada će se u svojstvu svedoka pojaviti lično on, odbornik Zvonimir Blagojević i Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

UNS: Novinari da i dalje predlažu člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije

Beograd, 21. februar 2019. – Udruženje novinara Srbije (UNS) negodovalo je št…