Naslovna Civilno društvo Poziv za mlade novinare: Seminar o tranzicionoj pravdi

Poziv za mlade novinare: Seminar o tranzicionoj pravdi

2 minuta za čitanje
0
144
novinari

Beograd, 19. avgust 2022. – Otvoren je poziv za prijavu mladih novinara za učešće na seminaru o tranzicionoj pravdi za mlade.

Seminar pod nazivom “Suočavanje s prošlošću: Uvod u tranzicionu pravdu sa posebnim osvrtom na suđenja za ratne zločine i praksu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ)” biće održan u Kragujevcu od 4. do 8. septembra 2022. godine.

Namenjen  je studentima završnih godina i post-diplomskih studija univerziteta širom Srbije, podmlacima političkih partija, mladim licima zaposlenim u državnoj upravi, medijima i aktivistima organizacija civilnog društva.

Među predavačima će biti domaći i regionalni stručnjaci iz oblasti tranzicione pravde, istorije, međunarodnog javnog prava, međunarodnog humanitarnog prava i međunarodnog krivičnog prava.

Misija OEBS-a u Srbiji snosi troškove prevoza, smeštaja i hrane za polaznike seminara. Prijava je ograničena na državljane i državljanke Srbije i kanidate i kandidatkinje koji trenutno borave u Srbiji.

Prijava: Potrebno je biografiju i motivaciono pismo dostaviti na gojko.pantovic@osce.org do 21. avgusta 2022. godine.

U biografiji navesti i seminare, škole i radionice koje je kandidat/kandidatkinja pohađao/la, kao i političke i/ili društvene aktivnosti u kojima je kandidat/kandidatkinja učestvovao/la.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti Gojku Pantoviću i Manji Vitasović.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Beogradski Prajd 2023. biće održan 9. septembra

Beograd, 26. septembar 2022. – Beogradska Parada ponosa zakazana je za drugi vikend …