Naslovna Civilno društvo Poziv za OCD za učešće u osnivanju i radu Nacionalnih radnih grupa za praćenje reforme javne uprave

Poziv za OCD za učešće u osnivanju i radu Nacionalnih radnih grupa za praćenje reforme javne uprave

2 minuta za čitanje
0
855

Beograd, 08. februar 2017. – Centar za evropske politike, u ime regionalne mreže Think for Europe Network (TEN) a u okviru WeBER projekta, poziva sve zainteresovane organizacije civilnog društva (OCD) iz Srbije da se uključe u osnivanje, a potom i u rad Nacionalnih radnih grupa (NRG) za praćenje reforme javne uprave (RJU) u državama Zapadnog Balkana (ZB).

Nacionalna radna grupa je nacionalni konsultativni mehanizam koji ima za cilj da uključi civilno društvo u dijalog sa predstavnicima nadležnih organa o osmišljavanju i praćenju RJU na Zapadnom Balkanu (ZB).

NRG se osnivaju u svakoj od država ZB, kao deo šireg konsultativnog mehanizma za dijalog o RJU – regionalne WeBER platforme, osnovane u Podgorici, novembra 2016. godine. NRG obezbeđuju da dijalog o RJU uključi civilno društvo na svim nivoima, kroz učešće OCD koje su aktivne kako na nacionalnom tako i na nivou gradova i opština. Članstvo u NRG je otvoreno za sve zainteresovane OCD.

Kako bi organizacija postala članica NRG potrebno je poslati izjavu o zainteresovanosti za pristupanje u kojoj se navodi prethodno iskustvo organizacije u aktivnostima koje se tiču RJU, kao i popuniti upitnik za procenu potreba OCD u vezi sa učešćem u procesu RJU. 

Prijavljivanje za učešće u radu Nacionalnih radnih grupa traje do 7. marta 2017. godine.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Apelacioni sud da pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku da zločini protiv neistomišljenika ne mogu da ostanu nekažnjeni

Beograd, 06. jul 2020. – Fondacija „Slavko Ćuruvija“ ocenila je da će odluka Apelacionog s…