Naslovna Civilno društvo Poziv za učešće na treningu medijske i digitalne pismenosti

Poziv za učešće na treningu medijske i digitalne pismenosti

3 minuta za čitanje
0
150
novinari

Beograd, 27. avgust 2019. – Lokal pres poziva mlade osobe, aktiviste/kinje i omladinske radnike/ce da se prijave za učešće na treningu „MLADI” koji će se baviti medijskom i digitalnom pismenošću.

Rok za prijavljivanje traje do 6. septembra 2019. godine.

Trening se organizuje sa ciljem da polaznici/e unaprede svoje veštine kritičkog razumevanja medijskih sadržaja, traženja informacija, proizvodnje (multi)medijskih sadržaja, kao i vođenje onlajn i oflajn kampanja.

Učesnici/e treninga će biti osnaženi i da rade sa drugim mladim ljudima kroz vršnjačke radionice i time među svojim vršnjacima/kinjama promovišu aktivno građansko učešće mladih.

Svi učesnici i učesnice dobiće podršku mentora da i u praksi unaprede znanje stečeno na treningu.

Poziv je otvoren za 16 mladih, aktivista/kinja i omladinskih radnika/ca koji žele da bolje razumeju medije, kao i da proizvode medijske sadržaje kako bi svoje mišljenje podelili sa drugim mladim ljudima.

Od učesnika/ca se očekuje da nakon treninga sprovedu jednu aktivnost u zavisnosti od ličnih interesovanja: da napišu blog o treningu ili nekoj od tema koje su obrađene na treningu, urade radionicu na temu medijske pismenosti u svojoj lokalnoj sredini, realizuju mini onlajn ili oflajn kampanju, flesh mob i drugo.

U realizaciji ovih aktivnosti, učesnici/e će imati mentorsku podršku.

Tokom treninga biće odabrani i učesnici/e koji će biti pripremljeni za implementaciju radionica u školama, za šta je takođe predviđena mentorska podrška, kao i honorar.

Učešće na treningu je besplatno, a sve troškove, uključujući prevoz, smeštaj i hranu tokom trajanja treninga pokrivaju organizatori.

Detaljnije informacije o treningu možete pronaći na sajtu  localpress.org.rs.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

UNS se povlači iz komisija na konkursima Ministarstva kulture zbog privilegovanja nereprezentativnih udruženja

Beograd, 15. februar 2020. – Izvršni odbor Udruženja novinara Srbije (UNS) odlučio j…