Naslovna Društvo Poziv za učešće na treningu za trenere u medijskoj oblasti

Poziv za učešće na treningu za trenere u medijskoj oblasti

3 minuta za čitanje
0
715

Novi Sad, 18. mart 2017. (NNŠ) – Novosadska novinarska škola raspisuje javni poziv za edukatore u medijskoj sferi, koji su zainteresovani za učešće na treningu za trenere koji će biti održan u Češkoj od 9. do 15. maja.

Obuka je sastavni deo projekta „Debanking Misinformation“ koji Novosadska novinarska škola realizuje u saradnji sa organizacijom „Tranzitions“ iz Češke.

Osnovni cilj projekta „Debanking Misinformation“ jeste da se u Srbiji izgrade lokalni kapaciteti za borbu protiv medijske propagande i dezinformacija u javnoj sferi.

Pozivaju se kandidati sa teritorije Srbije, zaposleni u obrazovnim institucijama, medijskim centrima, organizacijama civilnog društva i edukatori koji nisu nužno zaposleni u institucijama, a bave se oblašću medija, da svoju biografiju i motivaciono pismo na engleskom jeziku dostave do 24. marta na mejl: tijana@novinarska-skola.org.rs

Edukativni moduli podeljeni su u dva ciklusa. Prvi ciklus biće održan u maju u Češkoj i njemu će prethoditi onlajn edukacija u okviru koje će učesnici imati priliku da se bliže upoznaju sa temom i problematikom kojom se budući seminari bave. Drugi edukativni ciklus održaće se u Novom Sadu polovinom septembra 2017. godine.

Edukacija u Češkoj će se odvijati na engleskom jeziku, zbog čega je neophodan zadovoljavajući nivo poznavanja jezika. Odabrani učesnici će se u pisanoj formi obavezati da će učestvovati i u drugoj sesiji u Novom Sadu, gde će prezentovati stečeno znanje u Češkoj.

Učesnici odabrani za intervjue na Skajpu biće kontaktirani najkasnije do 10. aprila.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Besplatna vakcinacija protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Srbiji

Beograd, 03. decembar 2021. – Država uvodi besplatnu vakcinaciju protiv humanog papi…