Naslovna Društvo Predlog formiranja fonda “Nenad Maksimović” za školovanje dece lekara umrilih od korona virusa

Predlog formiranja fonda “Nenad Maksimović” za školovanje dece lekara umrilih od korona virusa

3 minuta za čitanje
0
99
Korona virus

Beograd, 06. januar 2021. – Udruženje lekara Ujedinjeni protiv kovida zatražilo je od Lekarske komore Srbije “da se probudi” i razmotri njihovu inicijativu da se formira solidarni fond od novca Komore za školovanje dece lekara koji su umrli od kovid infekcije, a koji bi se nazvao po kolegi Nenadu Maksimoviću  (37) koji je u utorak umro od korona virusa.

To je ionako novac svih lekara. Upotrebimo ga konačno za nešto dobro. Ideja je da ta deca dobijaju mesečna primanja do kraja svog školovanja. To je najmanje što možemo da uradimo, navodi se u inicijativi lekara.

Ujedinjeni protiv kovida ukazali su da je više od 60 lekara umrlo od posledica korona virusa, a jedan od njih je anesteziolog Nenad Maksimović.

Divan čovek i vrstan anesteziolog. Sve vreme trajanja epidemije kovid-19 je proveo po jedinicama intezivne nege u crvenim zonama Beograda. Pomažući i spasavajući živote ljudima. Ne pitajući kako i gde su se zarazili. Radeći najčasnije i najpoštenije svoj posao. Širio je optimizam i radost, navodi se u saopštenju.

Borio se do poslednjeg dana kao lekar, časno. Bio je omiljen među kolegama i među pacijentima. Onda se u ovom  “trećem” talasu bezumlja i sam zarazio pomažući drugima, kao i najveći broj zdravstvenih radnika do sada. Borio se dugo, na kraju iz kreveta iz kojeg je mnoge sam podigao, ističu lekari.

Ujedinjeni protiv kovida navode da državne institucije i Lekarska komora umrle kolege tretiraju kao broj, ređaju se reči zahvalnosti i pohvale na račun preminulih, ali porodice iza njih ostaju neutešne, a ordenje i jednokratna novčana pomoć brzo prođu. (kraj)  vbr/ivt 13:41

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Besplatna vakcinacija protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Srbiji

Beograd, 03. decembar 2021. – Država uvodi besplatnu vakcinaciju protiv humanog papi…