Naslovna Civilno društvo Predstavljanje rezultata sprovođenja trećeg Akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu

Predstavljanje rezultata sprovođenja trećeg Akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu

4 minuta za čitanje
0
756
Partnerstvo za otvorenu upravu

Beograd, 24. jul 2019.- U proteklih 6 meseci, Građanske inicijative i partnerske organizacije pratile su koliko je Vlada Republike Srbije doprinela, s jedne strane, delotvornijem i odgovornijem radu javne vlasti i pružanju kvalitetnijih usluga građanima i privrednim subjektima, s druge strane.

Ključni nalazi o dosadašnjim rezultatima sprovođenja trećeg Akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu u RS 2018-2020. biće predstavljeni 29. jula 2019. sa početkom u 11 časova  u Biblioteci Kuće ljudskih prava.

Na događaju će govoriti Ljiljana Uzelac iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Bojana Selaković iz Građanskih inicijativa, Danilo Rodić iz Vladine Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, Tanja Maksić iz BIRN-a, Ivan Grujić, nezavisni konsultant i drugi članovi Radne grupe.

Za prisustvovanje događaju možete se prijaviti slanjem mejla na dejana@gradjanske.org do petka, 26. jula do 17 časova.

Učesnicima koji nisu iz Beograda biće nadoknađeni putni troškovi u visine cene povratne autobuske karte (potrebno je priložiti kartu ili potvrdu o ceni koštanja).

Izveštaj o rezultatima sprovođenje Akcionog plana POU pripemljen je u okviru projekta Podrška zajedničkoj izradi nacionalnog i lokalnih Akcionog plana Partnerstva za otvorenu upravu.
 

Projekat realizuje konzorcijum OCD predvođenih Građanskim inicijativama, a čine ga još i: Transparentnost Srbija, Edukacioni centar, Asocijacija onlajn medija, Narodni parlament i Medija reform centar, uz finansijsku podršku donatorskog fonda POU.

Partnerstvo za otvorenu upravu – Open Government Parntership (POU) predstavlja međunarodnu inicijativu čija je svrha obezbeđivanje podrške i većeg angažovanja vlada širom sveta u cilju poboljšanja integriteta, transparentnosti, efikasnosti i odgovornosti javne vlasti, kroz izgradnju poverenja javnosti, saradnju sa organizacijama civilnog društva (OCD), osnaživanje učešća građana u upravljanju, borbu protiv korupcije, pristup informacijama, upotrebu novih tehnologija, a u vezi sa ostvarivanjem delotvornijeg i odgovornijeg rada javne vlasti.

Republika Srbija je članica ove inicijative od 2012. godine i podržava osnovne vrednosti POU, koje su u skladu i sa sprovođenjem opšteg cilja reforme javne uprave Republike Srbije – obezbeđenje visokog kvaliteta usluga građanima i privrednim subjektima i stvaranje javne uprave koja će značajno doprineti ekonomskoj stabilnosti i povećanju životnog standarda građana.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Apelacioni sud da pošalje jasnu i nedvosmislenu poruku da zločini protiv neistomišljenika ne mogu da ostanu nekažnjeni

Beograd, 06. jul 2020. – Fondacija „Slavko Ćuruvija“ ocenila je da će odluka Apelacionog s…