Naslovna Civilno društvo Predstavljen priručnik za unapređenje aktivizma mladih u lokalnoj zajednici

Predstavljen priručnik za unapređenje aktivizma mladih u lokalnoj zajednici

2 min read
0
389
Centar za razvoj Srbije

Beograd, 12. april 2018. – Priručnik ‘’Pokreni društvo” u izdanju Centra za razvoj Srbije, je odgovor na potrebe i želju mladih da se aktivno uključe u društveni život u svojoj sredini.

 

Autori publikacije su: dr Lazar Marićević i prof. dr Slobodan G. Marković.

Kako navode iz ove organizacije, cilj je da podstaknu mlade  da pokrenu pitanja koja su im važna i naprave plan akcije za rešavanje problema na osnovu jednostavne metodologije, kako bi pokazali javnosti da nisu nemi posmatrači društvenih događanja.

Pored uputstva za izradu akcionih planova, priručnik obrađuje teme koje se tiču važnosti slobode izbora, demokratije i demokratskih vrednosti i učešća u društvenom životu, kao i izvode iz Ustava Republike Srbije koji se odnose na zagarantovana ljudska prava.

Forma priručnika je proizvod obuke 750 mladih u 28 gradova širom Srbje, a predstavlja uvod u novi ciklus rada sa mladima.

Priručnik je realizovan u okviru projekta Centra za razvoj Srbije „Budi proaktivan – promeni svoju zajednicu” koji je finansijski podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske.

Podsećamo da Centar za razvoj Srbije poziva mlade aktiviste i aktivistkinje sa uže i šire teritorije Beograda, koji žele da doprinesu rešavanju problema u svojoj sredini, da steknu veštine i znanja u izradi akcionih planova i svoje ideje predstave široj javnosti, da nam se prudruže i uzmu učešće u projektu Pokreni društvo!

Rok za prijavu je 27. april 2018. godine.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Konkurs za organizovanje programa prekvalifikacija u IT oblasti

Beograd, 23.oktobar 2018. – Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku up…