Naslovna Kultura Književnost Predstavljena knjiga kolumni Duška Bogdanovića

Predstavljena knjiga kolumni Duška Bogdanovića

2 minuta za čitanje
0
691
Duško Bogdanović

Beograd, 29. maj 2019. – Medijska scena Srbije “napreduje u nazadovanju”, ali je Duško Bogdanović bio i ostao gospodin u novinarstvu, rečeno je na promociji njegove knjige kolumni “Ljudi od vode”, u izdanju novosadskog “Prometeja“, prenosi FoNet.

Kako je istaknuto, ovo je knjiga o mesijanstvu jednog istinskog profesionalca, strasnika svog poziva, na razmeđi novinarstva i umetničke kreacije.

Bogdanović koketira sa faktima, bojama i docrtavanjem, igra se lepim rečima, a onda ogoli stvarnost.

To su ta, kako je naglašeno, čuvena Ducina svedočanstva o vremenu, lepo upakovan presek činjenica, memorijal našeg postojanja.

Bavi se Bogdanović i “šljamom po ostalim zadrugama sa nacionalnim frekfencijama, ali ima nečeg prometejskog u njegovom bavljenju ovdašnjim javnim servisima“.

Budući da Prometej predstavlja oličenje hrabrosti, ponosa, prkosa, čovekoljubivosti i težnje za slobodom, pa je, i iz tog ugla gledano, sasvim normalno što je izdavačka kuća “Prometej” objavila Bogdanovićevu knjigu.

Na promociji su govorili Radovan Popović, Slaviša Lekić, Ivan Mrđen, Milojko Pantić, profesor dr Ratko Božović, Zoran Kolundžija i autor.

Bogdanović je novinar, publicista i bivši sportista. Rođen u Novom Sadu 8. februara 1947. gde je završio osnovno i gimnazijsko školovanje.

Diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Bio je glavni i odgovorni urednik Informativnog programa Televizije Novi Sad, autor kulčtne emisije “Bez reza i bez anestezije” šef dopisništva radija Slobodna Evropa za Vojvodinu, šef dopisništva Borbe i Naše Borbe za Vojvodinu, dopisnik FoNeta.

Autor je 17 knjiga. Aktivno se bavio hokejom, fudbalom i vaterpolom i u sva tri sporta nastupao za novosadsku Vojvodinu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Književnost
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Reakcija policije sadrži elemente teškog kršenja slobode okupljanja i torture

Beograd, 08. jul 2020. – Mreža nevladinih organizacija Kuća ljudskih prava osudila je poli…