Naslovna Politika Predstavnici građanskih pokreta: Partije ne štite interese građana

Predstavnici građanskih pokreta: Partije ne štite interese građana

4 min read
0
347
Građanski front

Beograd, 10. februar 2018. – Predstavnici građanskih pokreta iz Kraljeva, Niša i Zrenjanina su podržali incijativu “Ne davimo Beograd” na predstojećim izborima u glavnom gradu Srbije i izrazili očekivanje da će ti izbori biti “početak kraja bahate i kriminalne vlasti u svim gradovima Srbije”.

Profesor Đokica Jovanović iz Udruženog pokreta slobodnih stanara iz Niša istakao je na konferenciji “Građanski front u Beogradu” koji je organizovala incijativa Ne davimo Beograd, da političke partije više ne štite interese građana, već da se bave samo sopstvenim interesima.

Građani to osećaju i zato se i udružuju. Nama nije cilj vlast i učešće na funkcijama nego rešavanje problema koji nas sve muče, a kojima se niko ne bavi. Zato imate i ove panične reakcije iz partija na pomen građanskih pokreta, jer im se napokon građani mešaju u posao, kvare ustaljene šeme i dilove”, ocenio je Jovanović.

Dušan Kokot iz Zrenjanina preneo je podršku Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i udruženja građana Banat iz Zrenjanina, istakavši da su i do sada podržavali sve akcije inicijative jer nemaju pravo da ćute na nepravde koje vide i koje osećaju zajedno sa svim građanima.

Građanin je taj koji suštinski mora da uzme život u svoje ruke. Građani imaju snage da rešavaju probleme ukoliko se udruže, a to je ono čega se i vlast najviše plaši i zato i ulaže ogroman trud da sabotira i spreči delovanje građanskih pokreta”, kazao je Kokot.

On je podsetio da je Zrenjanin grad koji 15 godina nema pijaću vodu i poručio da oni ne mogu na to da ćute, jer je “normalizacija tako teške situacije najopasnija”.

Konferencijom “Građanski front u Beogradu” otvoren je izborni štab inicijative Ne davimo Beograd u Bulevaru despota Stefana 34b koji će u periodu predizborne kampanje služiti kao mesto okupljanja i zajedničkog rada te incijative.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Cenzolovka: NUNS ne može da napada integritet novinara

Beograd, 21. oktobar 2018. –  Burna, na momente žestoka, uvredljiva, neprijatna…