Naslovna Civilno društvo Pripremljen prvi Dobrovoljni nacionalni izveštaj o sprovođenju Agende UN 2030

Pripremljen prvi Dobrovoljni nacionalni izveštaj o sprovođenju Agende UN 2030

1 minuta za čitanje
0
346
Agenda 2030

Beograd, 17. jul 2019. – Kroz međusobnu saradnju, razmenu iskustava i koordinaciju državnih organa, jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva, privrednih aktera, akademske zajednice, međunarodnih organizacija i ostalih aktera, Republika Srbija pripremila je prvi Dobrovoljni nacionalni izveštaj o sprovođenju Agende 2030.

Izveštaj je sačinila Međuresorna radna grupa za sprovođenje Agende UN o održivom razvoju do 2030. godine.

Svoj značajan doprinos izradi izveštaja dalo je civilno društvo učestvujući na javnom pozivu za dostavljanje priloga o sprovođenju Ciljeva održivog razvoja u Srbiji.

Kroz ovaj transparentan i inkluzivan proces prikupljeno je 17 upitnika popunjenih od strane organizacija civilnog društva, ali značajni materijali u vidu različitih analiza, studija i izveštaja civilnog društva o trenutnim dostignućima i izazovima u daljem ostvarivanju ciljeva Agende 2030.

Ocene i preporuke organizacija civilnog društva za nacionalno sprovođenje Agende 2030 i dostizanje Ciljeva održivog razvoja u Republici Srbiji nalaze se u Aneksu 3 koji čini sastavni deo Dobrovoljnog nacionalnog izveštaja.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

Banjaluka, 18. septembar 2020. – Otvorene su prijave na konkurs za novinarsku nagrad…