Naslovna Civilno društvo Programski konkurs za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2019. godini

Programski konkurs za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2019. godini

2 min read
0
380
Konkurs Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Beograd, 10. januar 2018. – Raspisan je Javni konkurs za podnošenje predloga programa na Programski konkurs za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2019. godini.

Predlozi programa se dostavljaju zaključno sa 20. januarom 2019. godine.

Predmet ovog konkursa je finansiranje ili učešće u finansiranju programskih aktivnosti saveza udruženja osoba sa invaliditetom na republičkom ili pokrajinskom nivou koji aktivnosti realizuju neposredno, ili kroz rad lokalnih udruženja u svom sistemu, sa ciljem unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Sredstva za ovaj konkurs obezbeđena su u okviru budžeta Republike Srbije, u Budžetskom fondu za programe zaštite i unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, u ukupnom iznosu od 270.000.000,00 dinara čime se obezbeđuje finansiranje ili učešće u finansiranju sprovođenja aktivnosti koji za cilj imaju poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom kroz:

  • poboljšanje pristupačnosti informacija i otklanjanja komunikacijskih barijera;
  • sprovođenje stimulativnih i inkluzivnih programa radi što potpunijeg učešća osoba sa invaliditetom u životu šire društvene zajednice;
  • podizanje nivoa svesti zajednice i izgradnju kapaciteta organizacija radi stvaranja jednakih mogućnosti za što samostalniji život osoba sa invaliditetom.

Konkursna dokumentacija je dostupna na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Najavljena peta po redu parada “Ponos Srbije” u Beogradu

Beograd, 16. jun 2019. – Gej-lezbejski info centar (GLIC) najavio je da će u subotu, 29. j…