Naslovna Vesti Svet Proizvedeno u Nemačkoj najomiljenija oznaka u svetu

Proizvedeno u Nemačkoj najomiljenija oznaka u svetu

2 minuta za čitanje
0
1,071

Njujork, 19. jun 2017. – Istraživanje reputacije oznaka "Proizvedeno u …" na proizvodima pokazalo je da je Nemačka zemlja u koju u svetu imaju najviše poverenja i da se na nemačku oznaku gleda pozitivnije nego na oznake drugih država.

Najmanje poverenja potrošačima ulivaju proizvodi sa oznakom "Proizvedeno u Kini".

Oznaku "Proizvedeno u …" uveli su Britanci krajem 19. veka da bi odvojili svoje proizvode od jevtinog uvoza i kopija koje su napravili Nemci, podseća se u izveštaju agencije Statista.

"Nije tajna da se ta percepcija prilično brzo promenila i oznaka 'Proizvedeno u Nemačkoj' postala je pečat kvaliteta, takođe i zahvaljujući nemačkom ekonomskom čudu iz pedesetih godina 20. veka", navela je nemačka agencija za istraživanje tržišta, preneo je portal thelocal.de.

Izveštaj je pokazao da se danas oznaka “Proizvedeno u Nemačkoj” uglavnom povezuje sa visokim kvalitetom i visokim standardima bezbednosti proizvoda.

Posle proizvoda sa oznakom "Proizvedeno u Nemačkoj", najcenjeniji su proizvodi napravljeni u Švajcarskoj, EU, Velikoj Britaniji i Švedskoj.

Infographic: The World's Most Respected 'Made in' Labels | Statista

Najmanje poverenja potrošačima ulivaju proizvodi sa oznakom "Proizvedeno u Kini".

Istraživanje agencije Statista obuhvatilo je više od 43.000 ljudi iz 52 zemlje plus EU. Stanovnici zemalja uključenih u istraživanje predstavljaju 90% globalne populacije, preneo je Euractiv.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Svet
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…