Naslovna Kultura Književnost Promocija knjige “Velikani grafičkog dizajna #1 Saveta i Slobodan Mašić” u Gradskoj galeriji KC Grad

Promocija knjige “Velikani grafičkog dizajna #1 Saveta i Slobodan Mašić” u Gradskoj galeriji KC Grad

2 minuta za čitanje
0
253
Saveta i Slobodan Mašić

Beograd, 10. mart 2020. – Promocija knjige “Velikani grafičkog dizajna #1 Saveta i Slobodan Mašić” biće održana 17. marta u 20h u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad.

Ovo je prvo u nizu izdanja edicije Velikani grafičkog dizajna koje predstavlja skroman korak ka očuvanju dela koji čine značajnu stavku u kulturnom nasleđu Srbije, ali i jugoslovenskog kulturnog prostora.

Knjiga prikazuje celokupan opus i ulogu stvaralaštva grafičkih dizajnera Savete i Slobodana Mašića kao kritičkih intelektualaca i jednih od ključnih figura jugoslovenske i srpske kulturne scene 20. veka kroz temeljno i obimno istraživanje i analizu.

Slobodan i Saveta Mašić su arhitekte po obrazovanju, ali su svoju profesionalnu karijeru koja je trajala od početka šezdesetih godina prošlog veka do prve dekade ovog veka obeležili značajni projekti u oblastima grafičkog dizajna i nezavisnog izdavaštva.

Edicija je pokrenuta sa ciljem da se od zaborava sačuva rad velikih umetnika, grafičkih dizajnera koji su obeležili period od šezdesetih godina 20. veka do danas”, kaže Ljudmila Stratimirović, umetnička direktorka KC Grad i izdavač edicije.

 “Svojim talentom, entuzijazmom i trudom kreirali su grafička rešenja koja su obeležila detinjstvo i mladost mnogih od nas, i želeli bismo da ovom edicijom omogućimo i budućim generacijama da se bolje upoznaju sa stvaralaštvom velikih umetnika, počev od Slobodana i Savete Mašić”, dodaje Stratimirović.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Književnost
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Šabić: Nedopustivo nizak nivo dostupnosti informacija o radu Vlade i Kriznog štaba tokom epidemije korona virusa

Beograd, 02. jul 2020. – Dostupnost informacija o radu Vlade i njenog Kriznog štaba za suz…