Naslovna Društvo Protest za prava gluvih i nagluvih Srbije

Protest za prava gluvih i nagluvih Srbije

2 min read
0
1,052
javnost

Beograd, 7. maj 2019. – Zahtevi za izmenu zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i Pravilnika o utvrđivanju telesnih oštećenja, ali i nezadovoljstvo položajem gluvih i nagluvih u Srbiji ključni su razlozi za protest ove grupe osoba sa invaliditetom.

Kako se navodi na društvenoj mreži Fejsbuk, protest gluvih i nagluvih osoba zakazan je za 17. maj 2019. u 9 časova, u parku kod glavne autobuske stanice u Beogradu.

Nakon okupljanja, kreće protestna šetnja, od parka se kreće trotoarom (bez zaustavljanja saobraćaja) Kameničkom ulicom do Zelenog venca kroz podzemni prolaz u Brankovu ulicu, Carice Milice,Vuka Karadžića gde će se zaustaviti ispred Saveza gluvih i nagluvih Srbije i tražiti ostavku celokupnog rukovodstva i izvršnog odbora ovog Saveza.

Ispred sedišta Saveza planirano je jednočasovno zadržavanje, navodi se u pozivu objavljenom na društvenoj mreži Fejsbuk.

Nakon toga, protestna šetnja se nastavlja   do Vlade Srbije gde će, ponovo, predati  svoje zahteve (planirano je zadržavanje oko 30 min).

Protestna kolona, nakon predaje zahteva Vladi Srbije, produžava do Nemanjine ulice (ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja) sa zahtevom da im se obrati resorni ministar Zoran Đorđević.

Organizatori protesta navode je da će biti zatvorene ulice (između Resavske ulice i ulice Svetozara Markovića), gde je planirano zadržavanje oko sat vremena, gde se javni skup i završava.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

CINS: Umesto imenovanja Siniše Malog za doktora nauka, Senat Univerziteta odlučio da ostavi vremena za žalbu

Beograd, 15. maj 2019. – Senat Univerziteta odlučio je da ne dodeli zvanje doktora n…