Naslovna Politika PSG: Dačić nipodaštava žene i koleginice, podstiče rodno neravnopravnost

PSG: Dačić nipodaštava žene i koleginice, podstiče rodno neravnopravnost

2 min read
0
292
Pokret slobodnih građana (PSG)

Beograd, 2. maj 2018. – Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je seksističko ponašanje ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koji je nedavno na televiziji ispričao da je na sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, kada je video da njegovo osoblje čine "top modeli", "lepotice" predložio razmenu osoblja.

Prema pisanju Blica, Dačić je nedavno na Televiziji Hepi pričao o sastanku s Lukašenkom.

"Otvaraju se vrata, ulazi 10 top-modela, znači lepotice, i svaka nosi po jednu kafu ili čaj. Kada sam to video, odmah sam mu predložio da razmenjujemo 'staf'", rekao je Dačić, a preneo Blic.

PSG je ocenio da je za uređenu državu sramno da ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade na takav način nipodaštava žene i koleginice, a time podržava i podstiče objektivizaciju i rodnu neravnopravnost.

"Ministar Dačić već godinama narušava ugled Republike Srbije svojim nespretnim izjavama, nerazumnim postupcima i sve učestalijim diplomatskim skandalima zbog kojih svaki građanin Srbije oseća stid i neprijatnost. Vladajuća struktura podržava seksizam kao glavno sredstvo u podizanju rejtinga gledanosti, čime direktno pogoršava već postojeći negativan položaj žena u društvu", naveo je PSG.

"Neophodna je društvena odgovornost i etika koje moraju postati prioritet. Ukoliko zaista želimo biti društvo koje će uvažavati različitost i negovati ravnopravnost, mizogeni medijski cirkus mora prestati", navodi se u saopštenju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Švajcarska: Protest zbog nejednakih plata između žena i muškaraca

Bern, 24. septembar 2018. – U Švajcarskoj je oko 20.000 ljudi učestvovalo u p…