Naslovna Politika PSG: Država ne može da ostane bez odgovora na govor mržnje pokreta Zavetnici

PSG: Država ne može da ostane bez odgovora na govor mržnje pokreta Zavetnici

2 min read
0
331
Pokret slobodnih građana (PSG)

Beograd, 23. februar 2018. –   Pokret slobodnih građana – PSG osudio je lepljenje pretećih plakata na Kuću ljudskih prava i demokratije i Centar za kulturnu dekontaminaciju i poručio da je nedopustivo da država i ovog puta ostane bez odgovora na govor mržnje koji u predizbornoj kampanji koriste aktivisti pokreta "Zavetnici".

"Kontinuirani napadi, pozivi na linč i etiketiranje pojedinaca, ali i organizacija kao slugu stranih interesa, predstavljaju najgori oblik pritiska na neistomišljenike i pokušaj da se apsolutnom i nasilnom cenzurom učvrsti autokratska vladavina jedne stranke", naveo je u saopštenju PSG.

Na Kuću ljudskih prava i demokratije i Centar za kulturnu dekontaminaciju članovi pokreta “Zavetnici” ranije danas postavili su poruke “Strani agenti, zatvoreno od 4. marta”.

PSG je ukazao da su predstavnici nevladinog sektora u razvijenim demokratskim zemljama jedan od najvažnijih kontrolnih mehanizama izvršne vlasti, a da ovo nije prvi put da su u Srbiji "meta najprljavije kampanje koja može dovesti do tragičnih posledica".

"Umesto podsticanja kulture dijaloga i konstruktivnog rešavanja problema, vlast podstiče govor mržnje, pretnje, nasilje, kič, šund, lažna obećanja i lažni patriotizam. PSG garantuje da će po preuzimanju odgovornosti za upravljanje državom osloboditi društvo konflikta u koji ga vlast neprestano gura i da će stvoriti atmosferu u kojoj se različitosti poštuju, a ne kažnjavaju", saopštio je taj pokret.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Registrovana evropska građanska inicijativa “Jedi izvorno!”

Brisel, 21. septembar 2018. – Koledž komesara odlučio je da registruje evropsku građ…