Naslovna Politika PSG i GB 381: Opozicija da bojkotuje izbore u Lučanima

PSG i GB 381: Opozicija da bojkotuje izbore u Lučanima

2 min read
0
123
izbori

Beograd, 4. decembar 2018. – Pokret slobodnih građana (PSG) i Građanski blok 381 (GB 381) uputili su još jedan poziv opozicionim strankama da bojkotuju lokalne izbore u Lučanima 16. decembra, jer su, kako se navodi, „izborni uslovi i dalje nezakoniti, za građane neće biti nikakve koristi od učešća opozicije na njima, a učešće bilo koje opozicione organizacije će im dati lažni legitimitet“.

Navodeći da opozicija treba da bude jedinstvena u borbi za uslove za slobodne izbore, i u borbi protiv nasilja nad opozicionarima i građanima, Građanski blok 381 je ocenio da „nema potrebne saradnje po pitanju zajedničke borbe za izborne uslove“.

Predlozi mera koje je Građanski blok 381 pripremio, i koji su primenjeni u drugim zemljama i doveli do stvarnih promena, već dva puta su ignorisani. Ti predlozi podrazumevaju uspostavljanje stvarnog režima tehničke predizborne Vlade čime bi opozicija došla u položaj da se sama izbori za fer uslove i da spreči moguće zloupotrebe, kao i internacionalizaciju problema slobodnih i fer izbora“, stoji u saopštenju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Prespanski sporazum ne može postati obrazac za rešavanje drugih sporova na Balkanu

London, 20. maj 2019. – Prespanski sporazum kojim je rešen spor Grčke i Sever…