Naslovna Politika PSG: Pokušaj sprečavanja festivala je kršenje ljudskih prava

PSG: Pokušaj sprečavanja festivala je kršenje ljudskih prava

2 min read
0
284
Pokret slobodnih građana (PSG)

Beograd, 30. maj 2018. – Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da pokušaj sprečavanja održavanja festivala “Mirdita, Dobar dan” u Beogradu predstavlju grubo kršenje ljudskih prava i nepoštovanja institucija.

PSG ocenuje i da je to još jedan primer namernog pogoršavanja odnosa u regionu kako bi se uspostavila atmosfera konflikta u kojoj vladajuća Srpska naprednka stranka “jedino zna da funkcioniše”.

Sramotno je da jedna država omogućava ovakva kršenja ljudskih prava koja se sve češće dešavaju i to od strane istih aktera. Ovakvim potezima celokupna vladajuća struktura pokazuje svoje pravo lice, svoju apsolutnu slabost i nemoć, ali i nedostatak iskrene želje da život u Srbiji učini boljim i sigurnijim”, naveo je PSG u saopštenju.

Taj pokret je osudio kao neprihvatljiv i zahtev za zabranu Inicijative mladih za ljudska prava koji su juče uputili predstavnici Demokratske stranke Srbije i Pokreta “Dveri”.

PSG garantuje da će po preuzimanju odgovornosti za upravljanje državom uspostaviti kulturu tolerancije i uslova koji omogućavaju suživot, da će izgraditi državu koja podstiče a ne sputava umetnost, policiju koja brani građane a ne blokira saobraćaj zbog besmislenih parada, državu tolerancije a ne neprekidnog konflikta i mržnje, a organizacije i pojedinci koji se koriste pretnjama i nasiljem biće procesuirani i izopšteni iz političkog života”, dodala je ta organizacija.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Presburger: Nesumnjiv politički uticaji i politički pritisci na uređivačku politiku manjinskih medija

Subotica, 22. oktobar 2018. – Mediji u Srbiji nisu potpuno slobodni, a taj zaključak…