Naslovna Politika Raković: Radio je najjači medij

Raković: Radio je najjači medij

3 min read
0
171
Maja Raković

Stara planina, 30. oktobar 2018. – U Registar medija upisano je 307 radio stanica, među kojima njih 275 ima lokalne i regionalne frekvencije, izjavio je državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović i ocenio da je to "svakako medijska snaga pred kojom se mora imati respekt".

On je, govoreći na 16.Radio danima RAB Srbija, ocenio da je radio, ne samo ojačao svoju poziciju, već da zauzima jedno od najznačajnijih mesta u domaćem informativnom sistemu, prenosi FoNet.

Gajović je podsetio da je radio industrija "dugo poslovala u složenim i teškim tehničkim i programskim uslovima" i konstatovao da je opstala zahvaljujući i udruženju RAB Srbija.

Kako je saopšteno, najveći radijski skup u Srbiji, u organizaciji Udruženja radio stanica RAB Srbija, koji je održan u hotelu "Stara planina" na istoimenoj planini, okupio je brojne predavače, goste iz okolnih zemalja i oko 300 učesnika.

Prema rečima člana Saveta REM Gorana Pekovića, učešće radija u ukupnom tržištu oglašavanja je samo tri odsto, dok je u Evropi oko 10 odsto.

"Od sledeće godine u Evropi će svaki automobil imati ugrađen 5G internet signal", najavio je Peković, koji smatra da radijske platforme jesu važne, ali da je sadržaj ipak važniji.

Ističući da je danas u članstvu RAB Srbija 157 rado stanica, predsednica ovog udruženja Maja Raković je istakla da su one svakim danom sve uspešnije.

"Predstoji samo da dokažemo ono što se u svetu već odavno zna – da je radio najjači medij", naglasila je Raković.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

PrEUgovor: U Srbiji zabrinjavajuće tendencije u oblastima vladavine prava

Beograd, 16. april 2019. – Rokovi za ispunjavanje preuzetih obaveza iz akcionih plan…