Naslovna Politika Rašković Ivić: Naprednjački režim “zvecka oružjem” uz pozivanje na mir

Rašković Ivić: Naprednjački režim “zvecka oružjem” uz pozivanje na mir

5 min read
0
414
Sanda Rašković Ivić

Beograd, 5. avgust 2018. – Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da Srbi neće dozvoliti da danas budu prevareni na Kosovu kao što su prevareni 1995. godine u Krajini, kada se neodgovorna vlast poigrala sudbinom srpskog naroda u Hrvatskoj. 

"Naprednjačka vlast učinila je sve da Srbija izgubi Kosovo i Metohiju, koje je, za razliku od Krajine, državna teritorija Srbije. Tragedija ne sme da se ponovi i neće se ponoviti", rekla je Sanda Rašković Ivić u Beogradu tokom današnje akcije Narodne stranke "Jedan potpis menja sve".

Ona je upozorila da naprednjački režim "zvecka oružjem" uz pozivanje na mir, dodajući da se u atmosferi agresije crkvenim velikodostojnicima i opozicionarima crtaju mete na čelu, uz poziv bezbednosnim službama da se pozabave njima, jer su oni tobože nekakva agentura.

"Narodna stranka će mirnim i demokratskim metodama učiniti sve da spreči predaju Kosova i ubeđena sam da nećemo biti poraženi", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Vladimir Dobrosavljević takođe je upozorio da bi politika naprednjačkog režima prema Kosovu i Metohiji mogla da dovede do tragedije kakvu su Srbi doživeli u hrvatskoj vojno-policijskoj operaciji "Oluja", avgusta 1995. godine, zbog sebične politike tadašnje vlasti u Beogradu.

"Akteri tadašnje politike i njihovi naslednici su upravo isti oni koji danas tvrde da su jedini zaštitnici nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji. Kao i tragičnog leta 1995. godine, i danas neodgovorna vlast trguje vitalnim nacionalnim interesima i poigrava se teritorijom delom teritorije Srbije i našeg naroda koji živi na njoj", rekao je Dobrosavljević.

On je istakao da je Narodna stranka odlučila da pokvari igru aktuelnog režima i da pred građane izađe sa akcijom "Jedan potpis menja sve" u kojoj razotkriva konačno ishodište politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji, a to je članstvo Kosova u UN.

"Narodna stranka je uverena da su građani Srbije, bez obzira na političke i ideološke razlike, svesni odgovornosti koju kao generacija imamo da odbranimo ovaj deo naše teritorije bez kojeg nema našeg identiteta kao zajednice. Veliki broj potpisa građana je potvrda da smo na pravom putu", rekao je Dobrosavljević.

Dodao je da ako bi Srbija omogućila Prištini stolicu u UN, time bi se trajno odrekla kapaciteta da čuva bezbednost i interese svojih sugrađana na Kosovu i Metohiji, kao i privatne i državne imovine vredne desetine milijardi evra i kulturnog i istorijskog nasleđa.

Dobrosavljević je istakao da Vučićev režim zarad opstanka na vlasti forsira rešavanje pitanja Kosova i Metohije na način koji je direktno suprotstavljen fundamentalnim nacionalnim interesima.

Akcija "Jedan potpis menja sve" održana je u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Kragujevcu, Kraljevu i Nišu i biće nastavljena tokom avgusta u celoj Srbiji.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…