Naslovna Civilno društvo Raspisan konkurs za 15. međunarodni Filmski festival “Uhvati film”

Raspisan konkurs za 15. međunarodni Filmski festival “Uhvati film”

3 minuta za čitanje
0
901
Uhvati film

Novi Sad, 18. mart 2017. – Konkurs za filmove za 15. međunarodni Filmski festival "Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invaliditeta, otvoren je od 15. marta do 15. juna 2017. godine.

Filmski festival "Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film" obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu mogućnosti i dostignuća osoba s invaliditetom, kao i raznovrstan kvalitetan prateći program na temu invaliditeta (radionice, tribine, izložbe).

Festival se prikazuje u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, u Rijeci u realizaciji Udruge Spirit, a od ove godine i u Banjoj Luci u realizaciji Humanitarne organizacije Partner.

Stoga, "Uhvati film" jedini je regionalni festival filmova o osobama s invaliditetom na ovim prostorima koji ima zajednički cilj: informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba s invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama s invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, kao i stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba s invaliditetom u sve sfere društvenog života. Bitan dio festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invaliditeta (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom, odnosno engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..). Uz film/ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dvije fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…