Naslovna Civilno društvo Razlivalište: Otvorene prijave za učešće mladih u omladinskom izazovu

Razlivalište: Otvorene prijave za učešće mladih u omladinskom izazovu

2 minuta za čitanje
0
492
Razlivalište

Beograd, 07. avgust 2020. – Organizacija Razlivalište, drugi put po redu, organizuje 12. i 13. septembra online izazov u okviru regionalnog programa UPSHIFT.

Konkurs za prijavu na online izazov otvoren je za mlade od 13 do 19 godina i traje od 3. do 24. avgusta.

UPSHIFT je program koji realizuje Razlivalište u okviru zajedničkog regionalnog programa “Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije” koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

UPSHIFT  je omladinski izazov koji pruža podršku onima koji žele da unaprede život u svom okruženju, steknu uvid, razumevanje i praktične veštine za rešavanje problema u društvu i prirodi oko nas.

Projekat se svaki put odnosi na druge regije, a ovog puta fokusiran je na Zapadnu Srbiju i Šumadiju (Mačvanski, Kolubarski, Zlatiborski, Moravički, Raški, Šumadijski, Pomoravski, kao i Rasinski okrug).

Mladi se prijavljuju u timovima od 3-5 članova sa problemom koji primećuju u svom okruženju, a za koji će razvijati rešenje kroz Design Thinking metodologiju i mentorski rad.

Od 16 izabranih timova za online izazov, žiri će, nakon dvodnevnih radionica, izabrati 8 timova koji će osvojiti finansijsku podršku u iznosu do 2000 evra i mentorsku podršku za realizaciju rešenja problema koji su prijavili na konkurs.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Centar za prava deteta objavio video „MOŽDA”

Beograd, 14. avgust 2022. – Kako bi skrenuo pažnju javnosti na položaj dece koja se …