Naslovna Društvo Razvoj kritičkog mišljenja najčešći fokus programa za podsticanje medijske pismenosti

Razvoj kritičkog mišljenja najčešći fokus programa za podsticanje medijske pismenosti

2 minuta za čitanje
0
547

Strazbur, 28. april 2017. (media.ba) – Novi izveštaj Evropske audiovizuelne opservatorije analizira mere i programe za razvoj medijske pismenosti u zemljama EU.

Šta evropske zemlje rade na podsticaju razvoja medijske pismenosti u doba lažnih vesti, krađe identiteta i drugih opasnosti kojima je izložen moderni konzument digitalnih tehnologija? Novi izveštaj Evropske audiovizuelne opservatorije, koji deluje unutar Saveta Evrope, analizira više od 500 projekata iz područja medijske pismenosti, dajući komparativni pregled zemalja članica EU i mapirajući najbolje prakse kako u školskim sistemima, tako i neformalne inicijative nevladinih organizacija i drugih aktera.

Autori, između ostalog, zaključuju da je razvoj kritičkog mišljenja najčešći fokus programa za podsticanje medijske pismenosti, da su najčešća fokus grupa tih projekata učenici i studenti, kao i da civilno društvo igra značajnu ulogu u kreiranju i implementaciji projekata za razvoj medijske pismenosti u svim zemljama EU.

Zainteresovani u ovom izveštaju, prvom sistematskom pregledu inicijativa za medijsku pismenost na nivou EU, mogu pronaći konkretne primere, statističke podatke i insipiraciju za kreiranje i sprovođenju programa u ovom veoma važnom području.

 

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Ustavni sud treba da oceni odredbe Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Novi Sad, 12. februar 2020.- Združena akcija „Krov nad glavom“ pokrenuće uskoro pred Ustav…