Naslovna Borba protiv korupcije RCC i RAI potpisali memorandum o razumevanju i proširenju saradnje

RCC i RAI potpisali memorandum o razumevanju i proširenju saradnje

2 min read
0
190
potpisivanje memoranduma između RCC i RAI

Beograd, 18. april 2018. – Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Goran Svilanović i predsedavajući Regionalne antikorupcijske inicijative (RAI) Davor Dubravica potpisali su u Beogradu memorandum o razumevanju o zajedničkoj saradnji ove dve organizacije.

Memorandum je potpisan na marginama konferencije "Borba protiv radikalizacije na Internetuu kontekstu kibernetičke sigurnosti", saopštio je RCC.

Svilanović je podsetio na dosadašnju uspešnu saradnju dve organizacije, s obzirom da RCC ima ulogu koordinatora u sprovođenju strategije Jugoistočna Evropa 2020, a RAI je koordinirao deo posvećen borbi protiv korupcije u okviru iste strategije.

"Ima prostora za poboljšanje i nadam se da će naša saradnja u budućnosti postati još jača i dovesti do konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata u borbi protiv korupcije, koja je prema Balkanskom barometru za 2017, istraživanju koje naručuje Savet za regionalnu saradnju, nakon nezaposlenosti i ekonomske situacije, treća najveća briga 32 odsto stanovništva regiona", rekao je on.

Predsedavajući Regionalne antikorupcijske inicijative Dubravica rekao je da memorandum potvrđuje već uspešnu saradnju dve organizacije i dodao je da će one u budućnosti nastojati da pronađu najprikladnije načine da ojačaju zajedničko delovanje.

Dubravica je dodao da će se dve organizacije pri tome međusobno dopunjavati u svom radu u borbi protiv korupcije, pitanju koje je veoma važno za građane Jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju.

Memorandumom se formalizuje dosadašnja dugogodišnja saradnja ove dve organizacije.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Transparentnost Srbija prati proces izrade Lokalnog antikorupcijskog plana u Novom Pazaru

Beograd, 7. septembar 2018. – U Novom Pazaru počinje izrada Lokalnog antikorupcijsko…