Naslovna Civilno društvo Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) počela sa radom

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) počela sa radom

3 min read
0
871
Regional Youth Cooperation Office - RYCO

Beograd, 14. jul 2017. (KOMS) – Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), regionalna organizacija sa sedištem u Tirani, počela je da radi u punom kapacitetu.

Prvi konkurs za projekte koji će biti podržani od Regionalne kancelarije za saradnju mladih biće otvoren u oktobru 2017. U narednom periodu sve relevantne informacije o radu RYCO biće objavljivane na zvaničnom sajtu fondacije.

Kako se RYCO zalaže za multikulturalnost, zaposleni u centralnoj kancelariji u Tirani, ali i u lokalnim kancelarijama koje se otvaraju u glavnim gradovima regiona, dolaze iz različitih zemalja okruženja. Pre izvesnog vremena izabran je i zamenik generalnog sekretara, Fatos Mustafa sa Kosova.

RYCO ima tendenciju da postane primer dobre prakse kada je reč o regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu, da doprinese Berlinskom procesu, i miroljubivoj i demokratskoj saradnji u regionu.

Već na samom početku rada, RYCO će se starati o viskom kvalitetu interkulturalnih i edukativnih, bilateralnih i multilateralnih razmena mladih. Svojim programima razmena RYCO će doprineti boljem međusobnom razumevanju kulturoloških različitosti i razvijanju međusobnog poštovanja kao i zajedničke odgovornosti za razvoj regiona i Evrope, među mladim ljudima sa Zapadnog Balkana. Kroz svoj pristup, RYCO podržava konstruktivno suočavanje sa prošlošću i proces pomirenja u regionu.

U saradnji sa istraživačima, univerzitetima i drugim institucijama, RYCO će podržavati i interkulturalne istraživačke projekte u regionu kako bi što adekvatnije odgovorio na svakodnevne situacije, percepcije i potrebe mladih.

Takođe, radiće se i na razvoju partnerstava sa institucijama i civilnim društvom kako bi se širile evropske ideje u regionu Zapadnog Balkana. U dijalogu sa evropskim partnerima, RYCO će pronalaziti inspiraciju i dobra iskustva sa polja već postojećih međunarodnih razmena mladih i koristiti ih u svom radu.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Raspisani konkursi u oblasti javnog informisanja

Beograd, 14. april 2019. – Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet ko…