Naslovna Društvo Rektorka Ivanka Popović dobitnica Nagrade za izuzetnost

Rektorka Ivanka Popović dobitnica Nagrade za izuzetnost

2 minuta za čitanje
0
287
Ivanka Popović

Beograd, 03. decembar 2020. – Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović ovogodišnja je dobitnica Nagrade za izuzetnost, koju dodeljuje Hemofarm fondacija.

Nagrada joj je dodeljena za posvećen rad sa studentima, unapređenje visokoškolske nauke i obrazovanja i odlučno zalaganje za očuvanje integriteta i ugleda Univerziteta kao institucije od javnog značaj.

“Bez hrabrih i čestitih ljudi, slobodnog univerziteta i misli teško je ostvariti stabilnu stvarnost i izvesnu budućnost”, navodi se u obrazloženju u kojem se izražava nada da će nagrada rektorku ohrabriti da istraje u dosadašnjim naporima.

Dodela nagrade ove godine objavljena je na jutjub kanalu Hemofarm fondacije.

Rektorka Popović izrazila je zahvalnost Tehničko-metalurškom fakultetu koji joj je omogućio da se bavi njenim pozivom, ali i Srpskom hemijskom društvu i ocenila da je njegovo delovanje u srpskom društvu veoma značajno, te odlučila de deo novca od nagrade podeli s tim društvom.

“Autonomiju i ugled univerziteta čuvaju svi članovi akademske zajednice. Neprimereno ponašanje jednog člana akademske zajednice baca senku na celu zajednicu. Mnogo vremena je utrošeno poslednjih nekoliko godina da se naprave procedure koje bi takve neprimerene pojave svele na minimum”, poručila je Popović u kratkom video razgovoru koji je snimljen povodom dodele nagrade.

Ona je rekla da univerzitet ima mnogo načina da utiče na društvo, prvenstveno stvarajući nove generacije stručnih, obrazovanih ljudi, koji su i svesni građani i da univerzitet kao javno dobro treba da pomogne da država i društvo bolje žive.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorena vrata pravosuđa: Zašto nema mnogo prijavljenih krivičnih dela protiv životne sredine?

Beograd, 15. avgust 2022. – Prema podacima iz pravosudne statistike imamo veoma mali…