Naslovna Politika REM: Četiri prijave za nacionalnu frekvenciju

REM: Četiri prijave za nacionalnu frekvenciju

2 min read
0
300
TV studio

Beograd, 8. avgust 2018. – Regulatorno telo za elektronske medije (REM) saopštilo je da su se na konkurs za dodelu nacionalne frekvencije prijavili "Studio B”, “BK Telekom”, “LTR mediji i komunikacija" iz Beograda i “Kopernikus kejbl netvork" iz Niša.

Privredno društvo “LTR mediji i komunikacija", čiji je direktor Andreas Klaus Fišer, osnovano je 5. jula ove godine, prenelo je Udruženje novinara Srbije.

Za dodelu regionalne frekvencije za emitovanje sa Avale prijavio se „SOS kanal plus“ iz Beograda, sa Crvenog Čota RTV „Pančevo“, dok su se za emitovanje sa Besne Kobile prijavili „Vranjska plus“ i “Kopernikus kejbl netvork”.

Za emitovanje sa Crvenog Čota (Subotica-Sombor) prijavila se „Novosadska TV“, sa Jastrepca „Zona Plus“, sa Rudnika (Crni Vrh) Radio-televizija Šumadija iz Aranđelovca i Udruženje za informisanje putem elektronskih i printanih medija „Rom press“ Niš, sa Tupižnice Deli Jovan “Kopernikus kejbl netvork", a za emitovanje sa Cer-Maljena “Kopernikus kejbl netvork" i Udruženje građana “Zajedno do jedanakosti” Beograd.

Savet REM-a obaviće javne razgovore sa podnosiocima prijava pre odlučivanja o izdavanju dozvola, navodi se sajtu REM-a.

Na konkursu za dodelu radijskih frekvencije za područje Ljiga, Guče, Knića, Futoga, Lazarevca, Rekovca, Arilja i Subotice prijavljeno je 20 medija.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Presburger: Nesumnjiv politički uticaji i politički pritisci na uređivačku politiku manjinskih medija

Subotica, 22. oktobar 2018. – Mediji u Srbiji nisu potpuno slobodni, a taj zaključak…