Naslovna Civilno društvo REM da obezbedi transparentnost procesa izbora novih članova Upravnih odbora RTS i RTV

REM da obezbedi transparentnost procesa izbora novih članova Upravnih odbora RTS i RTV

1 min read
0
164
Regulatorno telo za elektronske medije (REM)

Niš, 11. oktobar 2018. – Odbor za ljudska prava Niš uputio je poziv Regulatornom telu za elektronske medije (REM), u ime koalicije Građani za medije, da proces izbora novih članova upravnih odbora Radiotelevizije Srbije (RTS) i Radiotelevizije Vojvodine (RTV) učine otvorenim i dostupnim javnosti.

U zajedničkom saopštenju 46 organizacija civilnog društva, Odbor za ljudska prava Niš ukazuje da bi trebalo izbeći kontroverze i prigovore delova stručne i najšire javnosti koje su obeležile prethodna imenovanja članova upravnih odbora.

Po isteku roka za podnošenje kandidatura, REM se poziva da objavi na svom sajtu kriterijume izbora, radne biografije i eventualnu prateću dokumentaciju kandidata, kao i podatke o njihovim predlagačima, uz zaštitu ličnih podataka.

Regulatorno telo se poziva da organizuje javne razgovore sa kandidatima u užem izboru, kao i da na sajtu REM objave zapisnik i snimak sednice Saveta REM na kojoj su birani novi članovi UO JMU i obrazloženje odluka, dodaje se u saopštenju.   

 

 

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Preteće pismo stiglo na adresu novopazarskog Sandžačkog odbora za ljudska prava

Novi Pazar, 18. februar 2019. – Nevladina organizacija „Sandžački odbor za za&…