Naslovna Vesti Srbija Ribeiro: Upotreba medija za širenje ratne propaganda predstavlja kršenje obaveza preuzetih članstvom u OEBS-u

Ribeiro: Upotreba medija za širenje ratne propaganda predstavlja kršenje obaveza preuzetih članstvom u OEBS-u

2 minuta za čitanje
0
92
Tereza Ribeiro

Vašington, 29. jul 2022. – Potpuna primena Medijske strategije i Akcionog plana, koje su vlasti Srbije usvojile 2020. godine ključni su za poboljšanje stanja u medijskoj sferi.

To je za Glas Amerike izjavila predstavnica za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Tereza Ribeiro.

Zvaničnica, koja je nedavno boravila u Srbiji i razgovarala sa predstavnicima vlasti, medija i civilnog sektora, ukazala je da je potrebno da srpska vlada primeni sve ono na šta se obavezala sopstvenom slobodnom voljom.

Prema njenim rečima, postoje izazovi i praznine koje treba prevazići.

„Nastaviću da pratim situaciju kako bi se na terenu ostvarila poboljšanja. Moj cilj je da rezultati budu ostvareni“, odgovor je Tereze Ribeiro na pitanje da li je tokom svog nedavnog boravka u Srbiji stekla utisak da vlasti ulažu dovoljno napora u sprečavanje učestalih pretnji i onlajn napada na profesionalne i nezavisne novinare i medije.

Postoji potreba za više delovanja i političke posvećenosti kako bi se stvorilo bezbednije, slobodnije, funkcionalnije medijsko okruženje sa više pluralizma“, rekla je ona uz napomenu da namerava o tome da nastavi dijalog sa vlastima Srbije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Marinović: Korišćenje ličnih podataka nakon dostave je zloupotreba

Beograd, 15. avgust 2022. – Onog trenutka kada dostavljač dostavi hranu svrha korišć…