Naslovna Borba protiv korupcije Rizici korupcije u Radnoj verziji zakona o Nacionalnoj akademiji za stručno usavršavanje u javnoj upravi

Rizici korupcije u Radnoj verziji zakona o Nacionalnoj akademiji za stručno usavršavanje u javnoj upravi

2 minuta za čitanje
0
676
Agencija za borbu protiv korupcije - logo

Beograd, 16. januar 2017. – Agencija za borbu protiv korupcije uputila je Ministarstvu državne i lokalne uprave i lokalne samouprave preporuke za otklanjanje identifikovanih nedostataka i rizika korupcije u Radnoj verziji zakona o Nacionalnoj akademiji za stručno usavršavanje u javnoj upravi

 Predmet Radne verzije zakona je osnivanje Nacionalne akademije za stručno usavršavanje u javnoj upravi, uređenje drugih pitanja od značaja za rad ove akademije i obavljanje stručnog usavršavanja u javnoj upravi.

Iako Radna verzija zakona sadrži značajne novine, koje bi trebalo da doprinesu reformi sistema stručnog usavršavanja i daljoj profesionalizaciji javne uprave, Agencija za borbu protiv korupcije ističe da pojedine odredbe sadrže izvesne nedostatke i rizike korupcije koji se tiču, pre svega, upotrebe nepreciznih formulacija, davanja širokih diskrecionih ovlašćenja i postojanja pravnih praznina.

Agencija za borbu protiv korupcije smatra da bi usvajanje datih preporuka i otklanjanje identifikovanih nedostataka i rizika korupcije doprinelo ostvarivanju ciljeva donošenja Radne verzije zakona i adekvatnoj reformi sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Vlada Srbije da što pre odobri objavljivanje svih zaključaka Grupe zemalja za borbu protiv korupcije (GRECO)

Beograd, 12. novembar 2020. – Transparentnost Srbija (TS) pozvala je Vladu Srbije da…