Naslovna Kultura Književnost Roman Jelene Lengold u najužem izboru za NIN-ovu nagradu

Roman Jelene Lengold u najužem izboru za NIN-ovu nagradu

1 min read
0
161
Jelena Lengold

Beograd, 10. januar 2018. – Roman Jelene Lengold „Odustajanje“, koji je objavljen u Arhipelagu u dva izdanja u toku 2018. godine, uvršćen je u najuži izbor za NIN-ovu nagradu za roman godine.

 Odluku o najužem izboru doneo je Žiri u sastavu: Tamara Krstić, Marjan Čakarević, Branko Kukić, Ivan Milenković i Zoran Paunović (predsednik).

U najužem izboru nalazi se ukupno 6 romana.

Pored romana Jelene Lengold „Odustajanje“, u najužem izboru nalaze se sledeći romani: Uhvati zeca Lane Bastašić (Kontrast), Prekasno Branka Krilović (Geopoetika), Beogradski trio Gorana Markovića (Laguna), Deseti život Saše Savanović (Kontrast) i Zabluda Svetog Sebastijana Vladimira Tabaševića (Laguna).

Žiri će ime 65. dobitnika NIN-ove nagrade za roman godine saopštiti u ponedeljak, 14. januara 2019, oko podneva, a priznanje će biti uručeno nedelju dana kasnije u Jugoslovenskoj kinoteci.

U toku 2018. godine objavljen je 201 roman. Toliko romana je do 15. decembra 2018. poslato na adresu redakcije NIN-a. To je rekordan broj romana objavljen na srpskom jeziku u toku jedne godine.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Književnost
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Nova knjiga Rista Lazarova u izdanju Arhipelaga

Beograd, 12. jun 2019. – Nova knjiga pesama Rista Lazarova “Jezerska” up…