Naslovna Društvo RTV angažuje prezentere na crno

RTV angažuje prezentere na crno

2 min read
0
422

Novi Sad, 19. mart 2017. (VOICE) – Radio-televizija Vojvodine angažovala je nekoliko novih prezentera koji sa pokrajinskim javnim servisom trenutno nemaju potpisan bilo kakav ugovor o radnom angažovanju, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Nekoliko zaposlenih koji su želeli da ostanu anonimni rekli su za VOICE da se pet do šest osoba već desetak dana svakodnevno pojavljuje na RTV-u, gde se obučavaju za nove prezentere, ali da rade na crno.

''Njih je pre dve nedelje odabrao direktor informativnog programa Budimir Marković nakon drugog kruga audicije za nova TV lica. Oni su pozvani da za nekoliko dana dođu na posao kako bi se obučili za skori izlazak pred kamere. Pre tri dva dana izvesna Tamara Jevtić čitala je jutarnje vesti što je izazvalo burnu reakciju v. d. glavne i odgovorne urednice Prvog programa televizije Nade Kalkan'', rekao je za VOICE jedan od zaposlenih koji je želeo da ostane anoniman.

Jevtićeva je i pored svega 18. marta puštena da čita vesti u programu, čime je pokrajinski javni servis doveden u prilično neprijatnu situaciju jer angažuje osobe na crno. Dobro upućeni u zbivanja na RTV-u kažu da je po sredi kulminacija netrpeljivosti između Budimira Markovića i Nade Kalkan, zbog koje bi sada mogli da ispaštaju svi zaposleni, ukoliko na vrata televizije ovih dana pokucaju inspektori rada.

Tekst u celosti možete pročitati na sajtu Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Postupak protiv Vlade Srbije po tužbi KRIK-a još nije počeo

Beograd, 21. septembar 2018. – Devet meseci nakon što je KRIK tužio Vlad…