Naslovna Politika Rukopis napada sa pozicije moći na Tamaru Skrozzu je isti i prepoznatljiv

Rukopis napada sa pozicije moći na Tamaru Skrozzu je isti i prepoznatljiv

3 min read
0
162
Nedeljnik Vreme

Beograd, 12. april 2019. – Autorskim tekstom premijerke Ane Brnabić u Politici sramna kampanja podmetanja, neistina i napada na novinarku Vremena Tamaru Skrozzu dosegla je vrhunac, upozorila je u saopštenju redakcija ovog nedeljnika.

Kako se podseća u saopštenju, seriju sinhrnoziranog dvonedeljnog targetiranja započela je medijska savetnica predsednika Republike Suzana Vasiljević, a nastavilo Regulatorno telo za elektronske medije, kroz cinično prozivanje, a zapravo neuvijenu pretnju.

Na kraju je premijerka Brnabić udarila pečat podmukloj hajci zastrašivanja i otvorenog progona naše koleginice, napominje u saopštenju Vreme.

Prema stavu Redakcije, "rukopis napada sa pozicije moći na Tamaru Skrozzu je isti i prepoznatljiv".

Pozivajući, tobože na dijalog, obrazlaže se u saopštenju, cilj im je da profesionalno i moralno diskvalifikuju našu koleginicu zbog njenog višedecenijskog profesionalnog rada u javnom interesu.

Posebno zbog njene uporne borbe za slobodu medija, zahvaljujući kojoj je stekla ogroman ugled i priznanje, ne samo u Srbiji, već i u Evropi, ističe Vreme.

Prema oceni Redakcije, još je opasnije što se ovom podmuklom kampanjom Tamara Skrozza dovodi u direktnu fizičku opasnost.

Obračuni sa pozicije vlasti i moći protiv pojedinaca zbog njihovog kritičkog stava i delovanja u javnom interesu svedoče o stepenu na koji su spali demokratija, sloboda izražavanja i položaj medija u Srbiji, ukazuje Redakcija.

Ukoliko im je bar malo stalo do osnovnih prava građana i evropskih vrednosti, nedeljnik Vreme zahteva od svih predstavnika vlasti, počevši od premijerka, pa naniže, momentalno obustavljanje podmukle kampanje protiv naše koleginice Tamare Skrozze.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…