Naslovna Politika Šabić: Sve očigledniji očigledniji raskorak između verbalne proevropske orijentacije Vlade i njenog praktičnog delovanja

Šabić: Sve očigledniji očigledniji raskorak između verbalne proevropske orijentacije Vlade i njenog praktičnog delovanja

1 min read
0
165
Rodoljub Šabić

Beograd, 1. jun 2019. – Bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je da Izveštaj Evropske komisije (EK) o napretku Srbije ka članstvu u EU “veoma snažno naglašava korupciju u brojnim oblastima i neophodnost njenog suzbijanja”.

Šabić je za vikend izdanje lista Danas naveo da je “iluzorno” očekivati uspehe u borbi protiv korupcije bez kako je rekao, “potpuno drugačijeg odnosa prema pravima javnosti i prema instituciji koja ih štiti”.

Iluzija je verovati da je ostvarenje takvog cilja moguće bez radikalnog unapređenja transparentnosti u raspolaganju javnim novcem i resursima uopšte. A kod nas je na delu sasvim obrnut proces“, naveo je Šabić i dodao da je “sve očigledniji raskorak između verbalne, jako naglašene proevropske orijentacije Vlade i njenog praktičnog delovanja“.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Skat: U Srbiji previše medija koji služe da napadaju nekog

Beograd, 23. jun 2019. – Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je da za vreme od …