Naslovna Civilno društvo Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje

Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje

3 minuta za čitanje
0
700
Beogradska otvorena škola

Beograd, 22. maj 2018. –  Beogradska otvorena škola (BOŠ) u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Privrednom komorom Srbije četvrtu godinu za redom organizuje Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje.

Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje održaće se u utorak, 29. maja 2019. godine, u Velikoj sali Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd

BOŠ na ovaj način nastoji da promoviše i podrži škole koje inovativno rade i ulažu dodatne napore kako bi svojim učenicima obezbedile bolji položaj na tržištu rada i pomogle da blagovremeno odaberu oblast u kojoj žele da nastave školovanje.

Najboljem i najaktivnijem školskom timu za karijerno vođenje i savetovanje, koji je izabrala nezavisna komisija, ovom prilikom biće dodeljena nagrada.

Ovom prilikom prisutnima će se obratiti i uručiti nagrade:

  • Dr Gabrijela Grujić Garić, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (očekuje se potvrda);
  • Mr Mirjana Kovačević, Privredna komora Srbije;
  • Predstavnik, Ministarstvo omladine i sporta (očekuje se potvrda)
  • Olivera Stepanović, fondacija Solidar Suisse;
  • Vesna Đukić, Beogradska otvorena škola.

S obzirom da je stopa nezaposlenosti mladih preko 30% i da u proseku prođe dve godine od momenta diplomiranja do pronalaženja prvog zaposlenja koje je stabilno i/ili zadovoljavajuće, neophodno je raditi na sistemskoj podršci mladima, sa ciljem bržeg i bezbolnijeg prelaska iz sveta obrazovanja u svet rada.

Zato je bitno da se, upravo putem Sajma školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, promoviše i podrži primere dobre prakse koji na inovativan i kvalitetan način rade u oblasti koja je od velikog značaja za povećanje zapošljivosti mladih i smanjenje osipanja učenika.

Sajam se realizuje uz finansijsku podršku Solidar Suisee/Swiss Labour Assistance SLA – Kancelarije u Srbiji u okviru projekta “Kvalitetne usluge za bolju zapošljivost mladih – KVIS na BIS”.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorena vrata pravosuđa: Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa i lišenja slobode

Beograd, 03. decembar 2021. – Brošura „Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa …