Naslovna Politika Evropska unija Sasoli kritikovao rezove u ključnim budžetskim programima EU

Sasoli kritikovao rezove u ključnim budžetskim programima EU

2 minuta za čitanje
0
92
David Sasoli

Brisel, 22. jul 2020. – Predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli kritkovao je smanjenja sredstava za ključne programe u dugoročnom budžetu koji su 27 lidera EU odobrili na maratonskom samitu ove nedelje.

Sedmogodišnji budžet vredan 1.074 milijardi evra ispregovaran je zajedno sa paketom za ekonomski oporavak od 750 milijardi evra koji treba da pomogne zemljama Unije da se povrate iz recesije izazvane pandemijom korona virusa.

Budžet i fond za oporavak mnogi lideri pozdravili su kao “istorijski” trenutak za Evropu, ali izaziva brigu među poslanicima EP koji konačno treba da odobre budžetske promene.

Obraćajući se na konferenciji za novinare, Sasoli je pozdravio dogovor o paketu pomoći ali je osudio dugoročne rezove u budžetu.

Ako želimo da se kladimo na buduće generacije ne možemo smanjiti budžet za istraživanje i za mlade ljude“, rekao je Sasoli i ukazao takođe na planirana smanjenja sredstava za migraciju i politike azila, prenosi AP.

Treba da podržimo srednjoročno i dugoročno ciljeve EU“, rekao je Sasoli upozoravajući da Parlament neće odobriti budžet ako njegovi uslovi nisu dovoljno ispunjeni. On je rekao da Parlament želi da ukaže na jedan broj pitanja u konstruktivnom duhu i da ispravi neke od grešaka, prenosi Euractiv.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Izveštavanje medija o nasilju prema ženama u Srbiji je senzacionalističko i bez društvenog konteksta

Beograd, 06. avgust 2020. – U polovini izveštaja o nasilju prema ženama mediji su otkrili …