Naslovna Borba protiv korupcije Savet ne odustaje od borbe protiv sistemske korupcije u Srbiji

Savet ne odustaje od borbe protiv sistemske korupcije u Srbiji

2 minuta za čitanje
0
378
 Savet za borbu protiv korupcije

Beograd, 11. septembar 2020. – Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije je objavio da je dobio odgovor potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović povodom izveštaja o realizaciji infrastrukturnih projekata na Železnici u kojem, kako je navedeno, “stoji najava latentne obustave rada Saveta”.

Potpredsednica Vlade i Ministarstvo će pokrenuti procedure da Vlada preispita rad Saveta u nazad nekoliko godina, rezultate rada, način, kriterijume i kvalitet izveštaja, kao i način davanja preporuka, kako bi se ovo telo reformisalo i angažovalo stručne i profesionalne ljude koji će svojim radom pomoći dodatno Vladi da bude uspešnija i efikasnija“, piše u odgovoru Zorane Mihajlović, objavljeno je na sajtu Saveta.

Savet je postavio pitanje “da li je ovo obraćanje pisano u lično ime ili u ime Vlade Srbije” i istakao da je “nudio pomoć i preporuke u smislu zaključaka bilo kojoj Vladi ali ‘pretnja i ucena’ od strane vlasti nije bilo“.

Potvrđeno je da Savet radi analizu ugovora između Telekom Srbije i firme Wireless Media, čiji je vlasnik Igor Žeželj.

Obaveštavamo javnost Srbije da nismo odustali od borbe protiv sistemske korupcije u našoj zemlji“, naveo je Savet za borbu protiv korupcije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

SELDI: Srbija neefikasna u borbi protiv korupcije

Beograd, 17. maj 2021. – Srbija je, u antikorupcijskom izveštaju mreže organizacija …