Naslovna Politika Savez za Srbiju: Đurićev smeh je je smeh u lice i poniženje za sve žene sa Kosmeta koje se odluče na to da budu majke

Savez za Srbiju: Đurićev smeh je je smeh u lice i poniženje za sve žene sa Kosmeta koje se odluče na to da budu majke

3 min read
0
257
Savez za Srbiju

Beograd, 11. septembar 2018. – Savez za Srbiju ocenio je da snimak iz 2015. godine na kom direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić govori o rađanju dece na tom prostoru i rešenju problema Kosova i Metohije, "pokazuje odnos vlasti prema dve najvažnije nacionalne teme trenutno".

Savez je u saopštenju optužio Đurića da je na tom snimku "toliko preterao u lažiranju podataka da je dopustio sebi da predvidi da će se u Kosovskoj Mitrovici roditi 100 beba više nego prošle godine".

"Njegov smeh koji je usledio nakon te izjave i nakon pitanja kako će se rešiti problem Kosmeta je smeh u lice i poniženje za sve žene sa Kosmeta koje se odluče na to da budu majke, ali i smeh u lice i poniženje za sve građane Srbije koji pitanje nataliteta i pitanje Kosmeta doživljavaju vrlo ozbiljno", stoji u saopštenju.

Savez za Srbiju je u saopštenju osudio "činjenicu" da se taj snimak "konstantno" briše sa interneta što kako se navodi, pokazuje "stepen cenzure kojem smo izloženi".

"Jasno je da ga brišu jer građani ne smeju da vide kako ih zapravo vlast tretira, odnosno kako im se izruguje u lice", piše u saopštenju.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak Đurićevog gostovanja u emisiji "Slobodno srpski" 2015. godine, gde je govorio o stanju na Kosovu i Metohiji i usled emisije prasnuo u smeh.

Reagujući na brojne komentare koji su usledili, Đurić je preko svog Tviteru naloga uputio "pozdrav hejterima" navodeći da se nada da "opozicionari smrknutih lica ne nameravaju da nam dekretom zabrane dobro raspoloženje".

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

EU ima priliku da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Prag, 20. februar 2019. – Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapa…