Naslovna Politika Savez za Srbiju: Jedina poenta Vućićeve posete Kosovu je skupljanje jeftinih političkih poena na nesreći naroda

Savez za Srbiju: Jedina poenta Vućićeve posete Kosovu je skupljanje jeftinih političkih poena na nesreći naroda

6 min read
0
267
Savez za Srbiju

Beograd, 9.septembar 2018. – Savez za Srbiju ocenio je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu "predstava koja nije donela ništa konkretno" i služila je samo za "skupljanje jeftinih političkih poena na nesreći srpskog naroda".

"Nakon dva dana rijalitija u kome smo pratili posetu Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji i nakon njegovog govora u Kosovskoj Mitrovici, na žalost, možemo samo da zaključimo da je jedina poenta ove posete skupljanje jeftinih političkih poena na nesreći našeg naroda", navedeno je u saopštenju Saveza.

Iz Saveza ističu da je pitanje Kosova i Metohije najozbiljnije nacionalno pitanje i da ne  kritikuju vlast po svaku cenu te da jesu opozicija Aleksandru Vučiću, ali ne i državi i da bi i rado pozdravili konkretne stvari kojima se štiti srpski državni interes na Kosovu i Metohiji.

"Na žalost, u ova dva dana posete Vučića Kosmetu mi nikakve konkretne stvari nismo mogli da čujemo", ocenjuju iz Saveza.

Navode i da je odata počast predsedniku Inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, ali da njegove ubice nisu pronađene.

Iz Saveza ističu da Vučić nije rekao koji je predlog rešenja problema sa Kosovom.

"Posećene su Gazivode, a nije predstavljen plan zaštite ovog izuzetno važnog resursa države Srbije. Umesto na porodice sa više dece koje teško žive, novac je utrošen na postavljanje bilborda sa Vučićevom slikom. Ljudi zaposleni u školama i bolnicama su primorani da dođu na miting. I što je posebno tragikomično, čuli smo da neke zemlje Evrope ne prihvataju Vučićev predlog rešenja, ali šta je zaista Vučićev predlog rešenja – to nismo mogli da čujemo šta je taj predlog rešenja. Šta više, u Mitrovici je predsednik rekao da nikakvog predloga i nema i da 'granice nisu bitne' ", ističu iz Saveza.

Naveli su i da na televizijama sa nacionalnom frekvencijom niko nije postavio pitanja o svemu ovome i da niko ko misli drugačije od aktuelne vlasti i nije pozvan u emisije koje prate posetu predsednika srbije koju je Savez nazvao predstavom.

"Imajući sve ovo u vidu, sa žalošću zaključujemo da se opet radi o predstavi i skupljanju jeftinih političkih poena na ovom najvažnijem i najozbiljnijem političkom pitanju. Ovakav odnos Vučića prema tom pitanju samo pokazuje da ako želimo da zaštitimo državne i nacionalne interese moramo da smenimo ovu vlast", navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Savez za Srbiju osnovali su Demokratska stranka, Narodna stranka, Dveri, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Udruženih sindikata Srbije Sloga, Pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji je inicijator saveza.

Opozicioni Savez sa Srbiju odredio je, kao uvod u osnivanje, 30 tačaka programa među kojima su protivljenje referendumu za rešenje pitanja Kosova i dobijanju stolice u Ujedinjenim nacijama, kao i stvaranje uslova za fer i poštene izbore

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

EU ima priliku da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Prag, 20. februar 2019. – Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapa…