Naslovna Politika Savez za Srbiju: Stvorena alternativa vlasti

Savez za Srbiju: Stvorena alternativa vlasti

5 min read
0
210
Savez za Srbiju

Sremska Mitrovica, 6. septembar 2018. – Osnivači opozicionog Saveza za Srbiju ocenili su u Sremskoj Mitrovici da je u Srbiji stvorena alternativa vlasti i da se normalnost vraća u državu.

Savez za Srbiju, politički blok koji čini deset opozicionih partija i pokreta, je osnovan 2. septembra 2018. u Beogradu.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je na skupu da su formiranjem Saveza za Srbiju počele promene koje pored građana Srbije vide i predstavnici međunarodne zajednice.

Danas postoji snaga koja dolazi posle (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, a to je Savez za Srbiju i zbog toga postoji inicijativa za razgovor. Tema tih razgovora biće 30 tačaka programa, a među njima i pitanje Kosova i Metohije, gde je Savez zauzeo jasan i državotvoran stav koji ni na jedan način ne može ugroziti mir i stabilnost na ovim prostorima”, rekao je Jeremić, a prenela pres služba Saveza za Srbiju.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da nije vreme za posebnosti, već za okupljanje i stvaranje širokog političkog saveza koji će biti alternativa vlasti.

Nalazimo se u pretpolitičkom dobu, a to znači da nemamo institucije, nemamo nezavisno sudstvo i vladavinu prava i to se najbolje vidi na konkretnim primerima poput onog kada jedna žena u sedamdesetoj godini puca u lažnog investitora. Ona nije pucala samo u njega, već u državu u kojoj nema vladavine prava, nema nezavisnog sudstva, ona je pucala u institucije koje su pod uticajem korupcije i kriminala”, rekao je Lutovac.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović kazao je da će se u Srbiji uskoro odlučivati o tome da li su građani ti koji donese odluke o svojim životima i svom novcu, ili će o njihovim životima odlučivati samo jedan čovek, kao što je to danas slučaj.

Lider “Levice Srbije” Borko Stefanović rekao je da se u 30 tačaka programa mogu naći odgovori na ekonomska, privredna i društvena pitanja.

Kada pitamo svi šta je to što se dogodilo u Srbiji da se sve stranke, pokreti, strukovna udruženja, sindikati i pojedinci, ljudi koji ideološki ili politički nemaju ništa zajedničko, udruže protiv zla i uništavanja države, dobićemo jasan odgovor, upravo to – zlo i uništavanje ove države”, rekao je Stefanović.

On je istakao da će dovesti Srbiju u mogućnost da ima prelaznu vladu stručnjaka koja će otvoriti vrata za slobodu i “normalno disanje” u državi, a nakon čega bi mogli da se takmiče u svojim posebnostima.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Kampanja ekstremnih desničarskih partija nastoji da, za izbore za Evropski parlament, privuče mlade

Brisel, 16. maj 2019. –  Krajnje desničarske evropske partije udvaraju se mladi…