Naslovna Politika Savez za Srbiju u otvorenom pismu traži da RTS omogući odgovor Vučiću

Savez za Srbiju u otvorenom pismu traži da RTS omogući odgovor Vučiću

3 min read
0
74
Sаvez zа Srbiju

Beograd, 27. novembar 2018. – Savez za Srbiju (SZS) zatražio je u otvorenom pismu od rukovodstva Radio televizije Srbije (RTS) da pozovu u emisiju lidere SZS koje je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić oklevetao u sinoćnoj emisiji Oko, kako bi mu odgovorili na iznete laži.

U pismu generalnom direktoru Draganu Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku RTS Nenadu Lj. Stefanoviću se navodi da je Vučić gostovao u toj emisiji i da je više od 1.500 000 građana u devedeset minuta čulo „niz neistina i laži o liderima opozicije, članovima SZS“.

I do sada je Aleksandar Vučić na konferencijama za novinare koje je RTS uživo prenosio, govoreći o opoziciji koristio izraze ‘ološ, bednici, tajkuni, kriminalci, pljačkaši…’ Ovog puta je otišao dalje, pa je za smrt Ranka Panića, odnosno za dugo trajanje istrage optužio i neke od nas“, navedeno je u pismu SZS čelnicima javnog servisa.

U pismu predstavnici SZS pitaju kako još treba da ih okleveta Aleksandar Vučić, šta još treba da slaže o njima da bi nekoga od njih RTS u skladu sa pravilima novinarske profesije pozvao i omogućio im da odgovore.

Oni traže od vodećih ljudi RTS, Bujoševića i Stefanovića, da bilo koga od njih „koje je Aleksandar Vučić pominjao, pozovu u emisiju Oko i omoguće im da na iznesene laži odgovore“.

Ukoliko ni ovoga puta to ne budete uradili, smatraćemo i vas, pored Pinka, Hepija, Informera i sličnih, direktno odgovornim za ugrožavanje naših života i fašizaciju Srbije„, napominje se u pismu SZS Bujoševiću i Stefanoviću.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Dojčinović: Ministar Popović izbegava dolazak na sud i objašnjenje detalja u vezi sa svojim firmama

Beograd, 18. decembar 2018. – Tražićemo da se procesi nastave i da se na sudu utvrdi…