Naslovna Politika Savez za Srbiju: Više od dve godine vlast brutalno pokušava da promeni volju građana u tri opštine u Srbiji

Savez za Srbiju: Više od dve godine vlast brutalno pokušava da promeni volju građana u tri opštine u Srbiji

3 min read
0
298
Sаvez zа Srbiju

Beograd, 4. oktobar 2018. – Savez za Srbiju ocenio je da je predlog šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini Srbije Đorđa Milićevića i saopštenje šabačkog odbora Srpske napredne stranke, da se vanredni izbori održe u Šapcu, Paraćini i Čajetini, "sraman i ciničan odgovor vlasti na početak procesa kojim će pred Savetom Evrope biti otvoren postupak o utvrđivanju političkog kriminala u Srbiji".

"U ove tri lokalne samouprave, na izborima održanim 2016. godine građani su dali mandat Nebojši Zelenoviću, Saši Paunoviću i Milanu Stamatoviću i njihovim političkim partnerima da upravljaju javnim poslovima. SNS i njihovi saveznici su izgubili izbore i ostali u opoziciji", naveo je Savez za Srbiju.

Taj opozicioni savez naveo je da centralna vlast nezakonito i sramno više od dve godine brutalno pokušava da promeni volju građana.

"Vlast zloupotrebljava policiju, tužilaštvo i ceo represivni sistem. Kao i do sada, poručujemo im da neće uspeti u svojim kriminalnim namerama. Slobodno izražavanje političke volje je osnov izgradnje normalnog duštva i dobrog života. Savez za Srbiju će se, zajedno sa svakim dobronamernim, izboriti da slobodni ljudi Srbije sruše autokratiju i da politički kriminal zbrišu, kazne i pošalju u istoriju", navodi se u saopštenju.

Savetu Evrope su čelnici Čajetine, Paraćina i Šapca uputili su žalbu zbog, kako su naveli, stalnog pritiska Srpske napredne stranke na te lokalne samouprave u kojoj su na vlasti stranke koje ne pripadaju vladajućoj većini na državnom nivou.

Milićević je juče novinarima u Skupštini rekao da, ako postoje problemi u tim opštinama kako tvrde njihovi čelnici, i pritisak republičke vlasti, onda neka organizuju vanredne lokalne izbore, kako građani ne bi trpeli i kako bi mogli da se izjasne kome više veruju.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

EU ima priliku da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Prag, 20. februar 2019. – Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapa…