Naslovna Vesti Srbija Savez za Srbiju: Više od dve godine vlast brutalno pokušava da promeni volju građana u tri opštine u Srbiji

Savez za Srbiju: Više od dve godine vlast brutalno pokušava da promeni volju građana u tri opštine u Srbiji

3 minuta za čitanje
0
706
Sаvez zа Srbiju

Beograd, 4. oktobar 2018. – Savez za Srbiju ocenio je da je predlog šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini Srbije Đorđa Milićevića i saopštenje šabačkog odbora Srpske napredne stranke, da se vanredni izbori održe u Šapcu, Paraćini i Čajetini, "sraman i ciničan odgovor vlasti na početak procesa kojim će pred Savetom Evrope biti otvoren postupak o utvrđivanju političkog kriminala u Srbiji".

"U ove tri lokalne samouprave, na izborima održanim 2016. godine građani su dali mandat Nebojši Zelenoviću, Saši Paunoviću i Milanu Stamatoviću i njihovim političkim partnerima da upravljaju javnim poslovima. SNS i njihovi saveznici su izgubili izbore i ostali u opoziciji", naveo je Savez za Srbiju.

Taj opozicioni savez naveo je da centralna vlast nezakonito i sramno više od dve godine brutalno pokušava da promeni volju građana.

"Vlast zloupotrebljava policiju, tužilaštvo i ceo represivni sistem. Kao i do sada, poručujemo im da neće uspeti u svojim kriminalnim namerama. Slobodno izražavanje političke volje je osnov izgradnje normalnog duštva i dobrog života. Savez za Srbiju će se, zajedno sa svakim dobronamernim, izboriti da slobodni ljudi Srbije sruše autokratiju i da politički kriminal zbrišu, kazne i pošalju u istoriju", navodi se u saopštenju.

Savetu Evrope su čelnici Čajetine, Paraćina i Šapca uputili su žalbu zbog, kako su naveli, stalnog pritiska Srpske napredne stranke na te lokalne samouprave u kojoj su na vlasti stranke koje ne pripadaju vladajućoj većini na državnom nivou.

Milićević je juče novinarima u Skupštini rekao da, ako postoje problemi u tim opštinama kako tvrde njihovi čelnici, i pritisak republičke vlasti, onda neka organizuju vanredne lokalne izbore, kako građani ne bi trpeli i kako bi mogli da se izjasne kome više veruju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Konvent: 2020. je bila teška godina za proces evropskih integracija

Beograd, 14. 10.2021. – Nacionalni konvent o EU (NKEU), kao i prethodnih  godina, iz…