Naslovna Politika SDS: Svojim izjavama o Pinku Vučić krši zakon i izlazi iz predsedničkih nadležnosti

SDS: Svojim izjavama o Pinku Vučić krši zakon i izlazi iz predsedničkih nadležnosti

3 min read
0
136
Socijaldemokratska stranka (SDS)

Beograd, 10. oktobar 2018. – Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavama o TV Pink prekršio zakon i nadležnosti, ulazeći direktno u nadležnosti Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i najavila da će na prvom sastanku opozicije o izbornim uslovima postaviti pitanje korišćenja nacionalnih frekvencija.

U saopštenju se podseća da je Vučić poručio da je "njemu bitno samo da Pink plaća porez" i da će "Pink još dugo raditi".

"On nam je ustvari poručio da danas u Srbiji nije bitno šta je po zakonu, već šta je njemu lično bitno. Postoje opravdane sumnje da je Pink Vučićeva privatna televizija i ta televizija godinama krši osnovna pravila za dobijanje nacionalne frekvencije", navodi se u saopštenju.

"Pink je režimski poligon za linčovanje političkih protivnika, paralelno tužilaštvo i sudnica i za to koristi nacionalnu frekvenciju koja je vlasništvo svih građana Srbije", ukazuje ta stranka.

U saopštenju SDS dodaje da uloga REM danas nije da razmatra prijave povodom zloupotrebe nacionalnih frekvencija, već da ignorisanjem ili nemuštim odgovorima učestvuje u režimskojpredstavi privida postojanja pravne države.

Bez pristupa medijima, nije moguće obezbediti ni fer izborne uslove, a mi danas živimo u državi u kojoj je režim privatizovao nacionalne frekvencije i u kojoj se Vučić ponaša i obraća kao vlasnik privatne kompanije, a ne predsednik države, ukazuje SDS.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

EU ima priliku da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Prag, 20. februar 2019. – Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapa…