Naslovna Kultura Sedam nagrada za najbolje stvaraoce na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu

Sedam nagrada za najbolje stvaraoce na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu

2 minuta za čitanje
0
120
Međunarodni festival pozorišta za decu

Subotica, 19. septembar 2019. – Međunarodni festival pozorišta za decu dodeliće nekoliko nagrada učesnima gostujućih predstava – za najbolju predstavu u celini, režiju, scenografiju, originalnu muziku, najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka, glumačko majstorstvo (pet ravnopravnih nagrada) i nagradu za originalnost i fantaziju (opciono).

 26. Međunarodnog festivala pozorišta za decu održava se od 22. do 27. septembra u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica.

Festival je već proglasio dobitnike Nagrade za životno delo “Mali princ” – glumicu Branku Veselinović i pisca Ranka Risojevića.

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici jedan je od najznačajnijih festivala u regionu koji više od četvrt veka okuplja stvaraoce koji su svoj rad posvetili najmlađima.

Sa fokusom na lutkarstvu ali i sa prostorom za druge umetničke forme, Festival kontinuirano doprinosi promociji i razvoju pozorišta u Srbiji. Festival obuhvata zvaničnu selekciju (takmičarski program) u okviru koje će se ove godine naći četrnaest predstava za decu iz celog sveta, po izboru selektora, i druge prateće sadržaje.

Najmlađa pozorišna publika moći će da uživa u kreativnim, raznovrsnim i maštovitim umetničkim predstavama koje u Srbiju dolaze iz Kine, Rusije, Koreje, Poljske, Italije, Nemačke, Mađarske i mnogih drugih zemalja.

Članovi žirija za dodelu nagrada biće Ranko Risojević, Senka Petrović, i  Olga Zaets iz Rusije,

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Kultura
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Roman Vide Ognjenović “Kuća mrtvih mirisa” objavljen na ruskom jeziku

Beograd, 22. maja 2020. – Roman Vide Ognjenović Kuća mrtvih mirisa objavljen je nedavno na…