Naslovna Politika Sejdinović: Vučićeve izjave dodatno ugrožavaju bezbednost novinara

Sejdinović: Vučićeve izjave dodatno ugrožavaju bezbednost novinara

3 min read
0
159
Nedim Sejdinović

Novi Sad, 03. januar 2019. – Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović ocenio je da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vezana za upad u stan novinara Milana Jovanovića, „problematična iz više razloga“, a pre svega jer dodatno ugrožava istragu i novinarevu bezbednost.

Izjava je problematična iz više razloga. Prvo, otkud njemu pravo da iznosi zaključke kada istraga nije dovršena, a počinioci i pogotovo nalogodavci, nisu još pronađeni. Time ometa istragu i ponižava institucije policije i tužilaštva, po ko zna koji put kad mu je potrebno zarad jeftinih političkih potreba“, izjavio je Sejdinović.

Upozorio je da ovakvim izjavama predsednik „relativizuje evidentnu ugroženost novinara Jovanovića“, što ozbiljno otvara pitanje umešanosti vlasti, odnosno njegove Srpske napredne stranke (SNS) u to.

Podsetimo da je vlast i upad u stan novinarke Dragane Pećo okarakterisala kao upad lopova iako ga nikada nije razrešila“, podsetio je Sejdinović.

Dodao je da je to „veoma opasno“ jer najavljuje mogućnost da se na sličan način relativizuju svi budući napadi na novinare i druge koji smetaju ovom režimu„ pa čak i oni mnogo opasniji, sa strašnijim posledicama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da prvi rezultati istrage pokazuju da je pokušaj upada u stan u kome je bio novinar Milan Jovanović bio „pokušaj pljačke stana u kom pre Jovanovića dugo niko nije živeo“.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…