Naslovna IT Događaji SHARE Fondacija o stanju digitalnih prava i sloboda za 2016. godinu

SHARE Fondacija o stanju digitalnih prava i sloboda za 2016. godinu

2 minuta za čitanje
0
741

Beograd, 15. maj 2017. (SHARE) – SHARE Fondacija organizuje događaj “Stanje digitalnih prava i sloboda u Srbiji 2016. godine”, koji će se održati 22. maja u Beogradu.

U prvom delu događaja (Medija centar Beograd, Terazije 3, od 13h) biće predstavljeni godišnji monitoring izveštaj o stanju digitalnih prava i sloboda za 2016. godinu i dokumentarna TV serija SHARE Fondacije “U mreži”.

Drugi deo događaja (Startit centar Beograd, Savska 5, od 17h) je posvećen poštovanju digitalnih prava i sloboda u korporativnom sektoru i trećem Cybersecurity Meetup-u.

U godišnjem monitoring izveštaju posebno je obrađena tema pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, te će sprovođenju reformi iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24 u kontekstu digitalnih prava biti posvećen poseban panel. Takođe, prisutni će imati priliku da sa međnarodnim stručnjacima i domaćim gostima razgovavaju o slobodi izražavanja na internetu, naročito u kontekstu pritisaka na onlajn medije i građanske novinare.

Dodatno, biće premijerno prikazana jedna od epizoda dokumentarne TV serije “U mreži”, nakon koje je planirana diskusija na temu značaja promovisanja medijske i digitalne pismenosti i zagovaranja njenog uključivanja u sastavni deo formalnog obrazovanja.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Događaji
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Kritika EU onlajn platformama zbog marketinške zloupotrebe pandemije

Brisel, 24. mart 2020. – Evropska komisija kritikovala je onlajn platforme kao što su Fejs…